LEC: Az Astralis is összekaparta első győzelmét

Vizicsacsi egykori csapata magával ránthatja az EXCELt a mélybe.

Azzal, hogy a nap rangadóján a Team Vitality magabiztos játékkal megverte a G2-t, bemasírozott az LEC csoportkörébe. Ugyan három játéknap még hátravan az EMEA-régió elsőszámú bajnokságában, de Perkzék már 5-1-gyel állnak, amelyet az EXCEL-Astralis kettős már biztosan nem tud utolérni. Utóbbi két csapat pont egymással találkozott, ahol Vizicsacsi volt csapata megverte angol riválisát, ezzel nagy eséllyel magával rántva őket a mélybe. Ugyan még egy faág van azon a bizonyos sziklán Odoamne és társai számára, a látott játékuk alapján igencsak törékeny az a fa.

Kieshet a Fnatic?

Rekkles visszatérése egyelőre nem sikertörténet, a megújult alsó ösvénnyel nem találja a győzelmeket a Fnatic. Mindkét hétvégét 1-2-vel zárták, így csak eggyel több sikerük van, mint a kieső helyen álló párosnak. Az Astralisszal játszanak még hétvégén, így a dánokat maguk mögött tarthatják, de a forma alapján nem várhatunk tőlük nagy menetelést a téli split során. Tegnap az újonc Team Hereticstől kaptak ki nagy előnyből. Nem először játszák el ezt idén, most is hagyták, hogy visszajöjjön a meccsbe az ellenfél. Erre megoldást kell találniuk, ha nagy álmokat dédelgetnek.

Verhető a G2?

Nos, nagyon úgy tűnik. Amikor jól megy caPséknek, akkor hihetetlenül dominánsak, és 20 perc alatt nyernek meccset, de egyáltalán nem megállíthatatlan a gépezet. Az SK Gaming után a Team Vitalitytől is kikaptak, így Jankos után másik legendájukat, Perkzet nem tudták elkapni. Végig előnyben voltak a méhek, sorban gyűjtötték be a gyilkosságokat, erre pedig nem volt válasza a szamurájoknak. Yike továbbra is adós a jó teljesítménnyel, ha a csapata nincs előnyben, a tegnapi Udyrja teljesen meg lett fojtva az ösvényfázis során. Nincs veszve számukra semmi, 4-2-vel állnak és borítékolható a továbbjutásuk, de szoros a mezőny, a folytatásban ilyen megingás nem fér bele.

Hatalmas pálfordulás

A KOI 2-0 után négyes vereségből álló szériát épített fel, ami nagyon nem néz ki jól. Ők is a kiesés szélére sodródtak, miután a hétvége egyik meglepetéscsapata, az SK megverte őket. Érthetetlen, hogy mi történik a címvédőnél, miközben a már kissé temetett Team BDS és SK Gaming a semmiből előrántott egy 3-0-s futást. A németeknél ráadásul ez már a negyedik W volt sorban, amivel hirtelen mindkét ötös a megosztott második helyre lépett fel. Ebben pedig nem volt semmi mázli, vagy könnyű sorsolás, az SK a G2 és a Vitality után tegnap a KOI-n, míg a BDS a MAD Lionson kerekdett felül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!