LoL: Nem kivételezik sajnos a kis cserkésszel a Riot

LoL: Nem kivételezik sajnos a kis cserkésszel a Riot

Soha ne becsüld alá a cserkészeket, kivéve akkor, ha kidobja őket a játék.

2022 utolsó negyedévében vezette be a Riot Games azt az újítást, amely kifejezetten az AFK-oló játékosok megritkítása érdekében került be a League of Legendsbe. Ha bizonyos ideig mozdulatlan marad egy hős, akkor felugrik egy ablak, amely figyelmezteti az idézőt erről a cselekedetéről. Ez egy remek megoldás, azonban van egy nagyon nagy probléma vele. A LoL-ban az egyik karakter kifejezetten arra a dzsungelharcos taktikára épít, amelynek lételeme a rejtőzködés. Teemo a gerilla- és cserkészmozgalom egyik legharciasabb yordle-je, aki nem retten meg attól, ha egyszerre öt ellenséges hős tartózkodik vele egy bokorban. A popupoktól viszont rémálmai vannak, a fejlesztők meg egyelőre nem tesznek semmit.

1 perc, aztán jön az ostor

Mindössze 60 másodpercnek kell eltelnie ahhoz, hogy valaki megkapja a figyelmeztetést a rendszertől. Ennyi időt egy átlagos Teemo-játékos egy mérkőzésen akár több alkalommal is eltölt úgy, hogy üldögél valamelyik pontján a térképnek, miközben épp számolgatja a tökéletes akcióhoz szükséges időt, kellékeket és szögeket. Ha a Riot Games képes arra, hogy a Collector sebzését 4444-re módosítsa Jhin esetében, akkor igazán lehetne valami a tarsolyban arra az esetre, hogy ne kelljen a kis cserkész irányítása közben a felugró ablakokkal foglalkozni.

Természetesen a probléma ott jelenik meg, ha tényleg a billentyűzettől távol van a játékos, valahogy ezt az egyensúlyt kéne megtalálni a lesből támadás és a szándékos (vagy épp nem szándékos) szabotázsakciók között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted át kéne alakítani az AFK-figyelmeztetést Teemo esetében?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.