SMITE: Kik a 10.1-es patch 5 legjobb dzsungelesei?

SMITE: Kik a 10.1-es patch 5 legjobb dzsungelesei?

Az új Conquest pályával teljesen megújult a dzsungel, ezzel együtt pedig új karakterek törtek a meta élére!

A SMITE jubileumi, 10. szezonja rengeteg változást hozott, azonban az összes közül a legnagyobb az új Conquest pálya volt. Teljesen átdolgozták az ösvényeket, a dzsungelt, valamint az erdőben lakó szörnyek elhelyezkedését, és ami a legfontosabb, a működésüket. A campek lakóit a Year 10-től kezdve ugyanis ki lehet csalogatni az otthonukból akár egészen egy másik táborig, ami új lehetőségeket nyitott meg a kreatív játékosok számára. A pálya és a tárgyak változtatásaival pedig a dzsungelben játszott istenek erőrangsora is változott – de melyek azok, akikkel a legnagyobb esélyünk lehet a győzelemre?

5. Susano

A japán Nyári Viharok Istene az első befutó. Susano volt az egyik legnépszerűbb dzsungeles választás a 9. SMITE szezonban, és jó okkal, ugyanis még mindig képes arra, hogy akár egy rotációból tűntessen el papírabb karaktereket a meccsek vége felé. Ez a Year 10 első frissítése során sem változott, ugyanis Susano tárgyaihoz vagy nem nyúltak hozzá, vagy csak erősítettek rajtuk, mint a Brawler's Beat Sticknek adott extra sebzést okozó AOE, amikor a használója szerez egy gyilkosságot.

Emellett flexibilis tárgyválasztásokkal rendelkezik a japán isten, ráadásul nagyon magas a skill ceilingje  vagyis ahogy egyre jobban kitanuljuk a karakter korlátait, exponenciálisan nő a győzelmeink aránya. Ezt pedig a számok is mutatják, ugyanis a Smite Master számai alapján folyamatosan növekszik Susano győzelmi aránya, ahogy a rangok növekednek.

4. Thor 

Odin fia, az északi mitológia Viharistene, valamint a Marvel Cinematic Universe egyik legnépszerűbb hőse folytatja a legjobb 5 Jungler sorát a SMITE-ban. Thor még mindig az egyik legeffektívebb erdész a játékban, ugyanis a Tectonic Riftnek köszönhetően megfelelő mennyiségű CC-vel rendelkezik, a Mjolnir's Attunement és a Berserker's Rage rengeteg sebzést hordoz magában, a végső képességével, az Anvil of Dawn segítségével pedig az egész pályát át tudja szelni egy szemvillanás – vagy inkább villámcsapás alatt.

Thornak is jót tettek az Assassin tárgyakat érő erősítések és változtatások, remekül tudja használni az új Jotunn's Wrath – Bloodforge kezdést, mivel úgyis az ellenfelek sűrűjébe robban az ultijával. Emellett mivel képesség alapú dzsungelesről beszélünk, az újkeletű Bluestone kezdés is működik nála. Nem is csoda, hogy a 3 legnépszerűbb Assassin, és a győzelmi aránya Platinum rangban majdnem eléri a 60 százalékot.

3. Ao Kuang

Az első Mage osztályba sorolt karakter a listán, Ao Kuang már a Season 9 vége során kezdett visszakapszkodni a metába, viszont a tárgyváltoztatásokkal, valamint egy új tárgynak köszönhetően végre teljesen visszatért oda, ahol egykoron volt. A tárgy, ami meghozta a Sárkánykirály dicsőségét, a Cycoplean Ring, aminek segítségével folyamatosan extra, a célpont maximális életerejének 8%-ával megegyező True Damage-et tud okozni. Emellett a midlane-en szereplő ADC-k még mindig népszerűek, így ha a középső ösvényről a dzsungelbe csempésszük a csapatunk mágikus sebzését, akkor nem kell azon aggódnunk, hogy valamiből hiányt szenvedünk.

Ao Kuang ultijának köszönhetően ráadásul eszméletlenül biztonságos, ugyanis berohanás és célpontkiszedés után rögtön el tudjuk hagyni a területet – már ha szükséges, mert gyakran a King of the Eastern Seas használata után visszaugrunk a csata sűrűjébe. A Király egyetlen hátulötője az, hogy a magas winrate-jéhez egy még magasabb banrate társul, így sokszor fordulhat elő Ranked meccseken, hogy egyszerűen nem lesz lehetőségünk játszani a karakterrel.

2. He Bo

A legmagasabb győzelmi aránnyal büszkélkedő dzsunegles a listánkon He Bo, aki Diamond rangban több, mint meccseinek 71%-át nyeri meg – cserébe viszont a tiltási aránya is majdnem 70%-os. A Sárga Folyó Istenének játékstílusa, valamint tárgyai sem változtak túl sokat a tavalyi szezonhoz képest: gyűjts össze minél több aranyat a lehető leggyorsabban, hogy meglegyenek az olyan tárgyaid, mint a Soul Gem, a Divine Ruin és a Soul Reaver, amivel egy pillanat alatt eltűntethetjük az ellenfél csapat könnyű, immobilis célpontjait. Szerencsére a mobilis ellenfelek sem jelenthetnek problémát akkor, hogy megtanulunk célozni a Watersprouttal, amely a levegőbe löki ellenfeleinket, ugyanis valószínűleg nem érnek földet az eszméletlen mennyiségű sebzésünknek köszönhetően. He Bo ráadásul nem is tartozik a nehezebb istenek közé, ugyanis az előbb említett képességet leszámítva nem igazán kell célozni semmivel.

1. Mercury

Az Assassinok becsületét azonban megvédi a jelenlegi meta legjobb dzsungelese, Mercury. A római mitológia üzenethordója mindig is remekül hasznosította a Kritikus Sebzésre épülő tárgyakat, a Rage és a Dominance átalakításával pedig nem meglepő, hogy a meta egyik meghatározó alakja lett. A Golden Blade után eszméletlenül gyorsan takarítja az erdőt, a Sonic Boommal pedig szó szerint az egyik külső toronytól a másikig tud rajtaütéseket végezni. Az erős képességek és tárgyak együttese pedig azt eredményezi, hogy már Goldban is 60%-os győzelmi aránnyal rendelkezik, azonban csak feleannyiszor tiltják tiltják, mint He Bót és Ao Kuangot. 

A dzsungel meta egyelőre nem változott olyan sokat, mint a Solo ösvényé, viszont pár meglepetéssel itt is találkozhattatok. Most pedig irány az Istenek Csatamezeje, hisz a rangotok nem magától lesz Grandmaster!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!