SMITE: Az 5 legjobb isten a Solo ösvényre a SMITE 10.1-es patchen!

A SMITE Year 10 pedig rengeteg változást hozott a Solo lanerek világába, de melyik istenekkel érhetitek el a legnagyobb sikereket?

A Hi-Rez Studios és a Titan Forge Games akció-MOBA játéka, a SMITE nemrég ünnepelte a 10. születésnapját! A választható Limited kinézet és egyéb ajándékok mellett természetesen az új szezon is elindult, amelyet Year 10-re kereszteltek. A klasszikust Conquest játékmód pályája teljesen megváltozott, emellett 20 tárgyat kivettek, a bentmaradók nagy részét átdolgozták, és több új tárgyat adtak hozzá a játékhoz, ami rendesen felborította a Season 9 során megszokott metát. Ennek fényében rengeteg játszható isten és mitológiai alak lett erősebb vagy gyengébb, azonban több, mint egy héttel a 10.1 bevezetése után már kezdünk egy tisztább képet kapni a helyzetről. Kezdve a Solo ösvénnyel, az esport1 újraéledő SMITE rovatában először a legjobb karaktereket mutatjuk be nektek!

5. Guan Yu

Bár Guan Yu jócskán visszaesett a 9. szezonhoz képest, ahol talán a legerősebb Solo volt (valamint az egyetlen igazán játszható a tavaly gyengélkedő Warrior classból), a 10. év során sem panaszkodhat. A kínai mitológia istenné emelkedő háborús hőse kapott pár új eszközt, emellett a Titan Forge Games nerfkalapácsa is elkerülte, így nem is csoda, hogy maradt a metában. A Smite Master nevű statisztikai oldal szerint Silver rangon 56 százalékos győzelmi aránnyal rendelkezik, amit meg tud tartani a Gold és Platina rangok során is, azonban egy-két elvetemült Guan játékosnak köszönhetően Diamondban a győzelmi aránya meghaladja a 67 százalékot  persze ilyen magas szinteken kicsi a merítés.

Guan Yunak viszont minden tárgy újradolgozása és erősítése remekül esett. Jól hasznosítja a Bluestone Pendantot, valamint fejlesztett változatát, a hihetetlenül erős Bluestone Brooch-t, a Breastplate of Regrowth-ot neki találták ki, hasonlóan a Caduceus Clubbal, míg a már csak defenzív statokat biztosító Gladiator's Shieldet is jól hasznosítja. Bár a Contagion buff fájdalmas, a kínai Háború Istenével nem igazán lehet mellényúlni.

4. Nike

Egyik háborúhoz köthető mitológiai alak után jön a következő, ugyanis a görög Győzelem Istennője, Nike a következő Warrior a listán. Nike is rengeteg segítséget kapott az új tárgyakkal, ugyanis az 1. képességével háromszor tudja aktiválni a Bluestone Brooch-t, eddig is szerette a Breatplate of Valort, ami felértékelődött az új Solo ösvényen, mivel a Blue buff nagyon könnyen lophatóvá vált. Az újra népszerűvé váló Soul Eater kezdés is működik vele, valamint az ultijának köszönhetően egy nagyon erős frontvonalat képez a csapatharcokban. Azonban nem kell a midgame-ig várni azzal, hogy részt vegyünk a meccs történéseiben, hisz a 3. képességünkkel remekül tudunk rajtaütéseket eszközölni, így jó rotációkkal már a korai szakaszban is tudjuk befolyásolni a meccs végkimenetelét.

Bár Nike nem produkál olyan eszméletlen számokat, mint Guan Yu, nem is volt olyan népszerű tavaly, így az 57 százalékos győzelmi aránya Goldban igencsak kiemelkedőnek mondható, főleg, hogy a választási aránya közelít az 5 százalék felé, így már nem csak a mainek játszanak a Győzelem Istennőjével.

3. Odin

A Mindenek Atyja is tiszteletét teszi a legjobbak között. Odin már a tavalyi SMITE Pro League idényben fel-feltűnt, azonban sosem vetette meg a lábát a profi metában úgy, mint akkor, amikor megkapta a mid-scope reworkjét. Azonban úgy fest, hogy a tanktárgyak változtatásai neki is sokat segítettek, hiszen a választási aránya már meghaladja az 5%-ot, a győzelmi aránya pedig Platinum fellett 61 százalékos, Diamondban pedig 65% fölé megy, így látszik, hogy a legmagasabb rangokban is megállja a helyét.

 Odin Chilling Death kinézete

Az északi mitológia központi alakja a legjobbak olyan istenek ellen működik, akik fizikai sebzést okoznak, hisz a Bluestone  Breastplate of Valor  Gladiator's Shield szentháromsággal gyakorlatilag megállíthatatlan lesz  ráadásul a tankok új legjobb barátját, az Archdruid's Furyt is remekül használja. Emellett érdemes figyelni arra, hogy olyan ellenfélbe válasszuk a Mindenek Atyját, aki nem tudja megszakítani a 3. képességünk, a Gungnir's Might feltöltését, viszont az 1. és 2. képesség maxolásával ez a probléma is áthidalható.

2. Hades

Hiába erősítik a gyógyulást felező (vagy esetenként több, mint felező) tárgyakat, Hadest egyszerűen nem lehet kikergetni a Solo ösvényről. A görög Alvilág Királya a tavalyi év egyik legstabilabb választása volt a profiknál, azonban gyakorlatilag bármelyik szinten egy nagyon erős választásnak bizonyult. Egyrészt egy Mage istenről van szó, aki rengeteg lehetőséget nyit meg a csapatkompozíciók kapcsán, másrészt remek az ösvénytakarítása, amellyel ráadásul nem csak az ellenfél minionjait szedi le, de saját magát és harcostársait is gyógyítja. Emellett a csapatharcokban az ultija, a Pillar of Agony egy hihetetlenül hasznos eszköznek bizonyult.

Hades tárgyai nem változtak túlságosan, még mindig a Tainted Steel  Book of Thoth  Bancroft's Talon core a legnépszerűbb, azonban simán lehet kísérletezni az új mágus és tank tárgyakkal, hibridre vagy full damage-re építeni, a 63 százalékos győzelmi aránya Platinában magáért beszél.

1. Cliodhna

Bár az első napokban nem igazán foglalkozott vele senki, a játékosok szép lassan elkezdtek rájönni, hogy a Banshee-k Királynője ismét a Solo lane uralkodója is lehet. Amíg mindenki le volt kötve az új tank tárgyakkal és a SMITE legújabb istenével, Surtrrel, a Tűzóriással, addig a kelta istennő szép lassan visszamászott a csúcsra. Gyakorlatilag minden ELO-ban kiemelkedő teljesítményt nyújt, emellett mivel egy alapvetően dzsungelbe szánt Assassinról beszélünk, Solo carry potenciál is rejlik benne.

Azt nem kell bemutatni, hogy a Bluestone Pendant mellett két stackelős tárgy, a Soul Eater és a Transcendence mellett is dönthet, valamint a teljesen sebzésre építő és hibrid build is működik nála  viszont az tény, hogy az előbbi sokkal szórakoztatóbb. Azonban a tárgyváltoztatások miatt rengeteg flexibilis választása van a Banshee-k Királynőjének. Az ösvényen könnyen szerez killeket, valamint az ultija által biztosított ösvénytakarítással gyakorlatilag oda megy, ahova akar.

Bár az új meta még mindig alakul  emellett nemsokára jön a 10.1-es frissítés Bonus Update-je, amely megint bekavarhat rengeteg dologba, ezekkel az istenekkel biztosan sikeretek lesz a Csatamezőn, így ne habozzatok, vár a SMITE!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!