Végre kiderült, hogy valójában miért törölték a Batgirl filmet

Végre kiderült, hogy valójában miért törölték a Batgirl filmet

Néhány mondatban gyakorlatilag lehúzta a produkciót és rövidre zárta, hogy ez ebben a formában nem volt elfogadható.

James Gunnt és Peter Safrant alig nevezték ki a DC filmes univerzumának élére, de szinte nincs olyan hét, hogy ne kerülnének reflektorfénybe valamilyen okból kifolyólag. Kezdjük ott, hogy nagy csinnadratta közepette bejelentették, hogy milyen filmekkel és sorozatokkal készülnek az új időszámításra, tehát megosztották a rajongókkal a DCU következő produkcióit. Henry Cavill például áldozatul esett a váltásnak, hiszen nem terveznek vele a jövőben, így Supermanként már biztosan nem láthatjuk majd újra. Ezen kívül jó néhány projektet töröltek még, de a Matt Reeves féle Batman folytatását semmi nem veszélyezteti. Az ehhez nyomokban sem kapcsolódó Batgirl viszont már az ő érkezésük előtt is nagy bajban volt és a forgatások végeztével sem dőlt el egy ideig a sorsa. Teltek múltak a hetek 2022 év közepén, de nem tűztek ki hozzá premier dátumot, aztán pedig egyszer csak törölték a produkciót. Nem igazán lehetett tudni, hogy pontosan mi az oka, így a csalódott és egyben dühös rajongók csak találgatni tudtak miért nem láthatják majd Barbara Gordon – a filmben Leslie Grace alakította volna – szuperhős énjét.

A bizonytalanság felszámolása érdekében Peter Safran megszólalt az ügyben és tiszta vizet öntött a pohárba:

“Batgirl egy olyan karakter, akit mindenképp szeretnénk majd bemutatni a történetünkben, ez elkerülhetetlen. A karakter kapcsán viszont nem arról van szó, hogy későn törölték volna a filmet. Láttam a produkciót, és rengeteg hihetetlenül tehetséges ember dolgozott a kamera mindkét oldalán rajta. De az a film nem volt olyan állapotban, hogy bemutassák, és ez bizony néha előfordul. Úgy gondolom, hogy [a Warner Bros. Discovery elnök-vezérigazgatója, David] Zaslav és a csapat nagyon merész és bátor döntést hozott, hogy végül törölte, mert ez igazából csak ártott volna a DC-nek. Fájt volna azoknak az embereknek, akik dolgoztak rajta. Úgy gondolom, hogy tényleg kiálltak a DC mellett. Azonban a karakterek, a történet, és mindezek minősége nem ütötte meg a mércét. Leültem nem rég a rendezőkkel és megbeszéltük a dolgot. Szeretnénk ezekkel az emberekkel továbbra is együtt dolgozni, beleértve Christina Hodsont. is, aki a Batgirl egyik forgatókönyvírója volt.”

A 90 millió dollárból leforgatott Batgirlt első sorban egyébként is az HBO Maxra szánták, tehát nem csak a mozikat hagyta ki, de ezek után a streamingplatformon sem lesz elérhető a jövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!