LoL: Hatalmas versenybírói hiba is vezethetett a kellemetlen vereséghez

LoL: Hatalmas versenybírói hiba is vezethetett a kellemetlen vereséghez

Bele sem lehet gondolni, hogy mi történt volna akkor, ha Fakerékkel, azaz a T1-nal történik meg ugyanez.

Javában zajlanak a 2023-as tavaszi szezon küzdelmei a világ egyik, talán legerősebb ligájában. Az LCK dél-koreai csapatainak Bo3-as összecsapásokon kell bizonyítaniuk rátermettségüket, tehetségüket és felkészültségüket, hogy kiharcolják a továbbjutást a rájátszásba. Az embert próbáló versenyfutásban minden egyes vereségnek kifejezetten nagy a jelentősége, de mi van akkor, ha külső okok miatt kerül már a mérkőzés előtt hátrányba az együttes? Ez történt a BRIONnal, amely klubot egyszerűen félreinformálta a hivatalos szervezői stáb. A kijelölt versenybíró rosszul adta át a KT Rolster első mérkőzéses oldalválasztását, így mindössze 40 perccel a színpadi szereplés előtt kapták meg a helyes információt az edzők és az e-sportolók.

Óvás és bocsánatkérés

A BRION nem tudott a hibának köszönhetően érdemben felkészülni a párharcra, amely sima 2-0-val ért véget a KT javára. A tabella jelenleg 7. helyezését birtokló klub közölte, hogy hivatalos úton panaszt tesznek amiatt, hogy szervezői hiba miatt hátrányos helyzetbe kerültek, amely közvetett (vagy közvetlen?)  módon az elveszített Bo3-hoz vezetett.

Az LCK természetesen reagált az eseményekre viszonylag gyorsan, kitettek egy közleményt, amelyben bocsánatot kérnek minden érintettől a dezinformáció miatt. Mivel a versenybírók is emberek, ezért ők is hibáznak, amely egy elfogadható álláspont, de a következményekkel attól még számolni kell. Az LCK Riot mindent megtesz, hogy a jövőben még egyszer ne történhessen ilyen anomália. A BRION óvása következtében egyelőre még helyén kell kezelni ezt a KT győzelmet, mivel akár az is benne van a pakliban, hogy újra le kell játszani a szériát a csapatoknak. Az LCK-t jelenleg a T1 és a Gen.G vezeti 5-1-es mérleggel, a Dplus KIA és a Liiv SANDBOX 4-2-vel osztozik a harmadik helyen.

Kövess Minket!



Szerinted újra kell majd játszani a Bo3-as szériát az óvás után?