LEC: Durrant az első pentakill, ma eldől, hogy kiesnek-e Rekklesék

LEC: Durrant az első pentakill, ma eldől, hogy kiesnek-e Rekklesék

Ma már minden eldől! Két csapattól máris búcsúzunk a téli szezonban.

A feszültség egyre fokozódik, ahogy érkezünk az EMEA-régió első számú bajnokságában a téli szezon alapszakaszának végéhez. Nagyon gyorsan elrepült ez a három hét, ma már az utolsó játéknapot rendezik meg az LEC-ben. Jövő héten már a második szakaszba lépünk, a csoportkörökhöz, ahol azonban csak a legjobb nyolc csapat szerepel, két ötöstől búcsúzúnk. Az EXCEL az SK Gamingtől is kikapott, így a nagyon ígéretesnek tűnő projekt csúnyán elbukott. Vetheóék már biztosan kiestek, ami minden bizonnyal változásokat hozhat majd az angol szervezetnél. A mai nap összecsapásait a megszokott módon megtaláljátok a lolesports.com oldalán (dropok záporoztak tegnap), az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1 YouTube felületén és az Esport1.hu-n.

Három csapat, de csak két hely kiadó

Izgalmas végjátékra van kilátás, miután a Fnatic nem bírt el az Astralisszal sem, és két 1-2-es hétvége után most is 0-2-vel kezdtek. Egyetlen szerencséjük van: amennyiben most is tudnak szerezni egy győzelmet, akkor biztosan tiebreakert rendeznek, mert a 3-3 W-vel rendelkező Astralis és KOI egymással játszik ma. Tehát az SK Gamingen kell magát átverekednie Rekkleséknek, ám látva a két csapat formáját, ez nem lesz egy egyszerű feladat. Jól jelzi a liga versenyképességét, hogy a 2022-ben nyári bajnok Rogue-ból mind az öt játékos bajban van. Odoamne és az EXCEL már kiesett, míg a zsiványokat felvásárló KOI egy mai vereséggel nehéz helyzetbe kerülne. Így áll a három csapat az utolsó meccs előtt:

  • Astralis: 3GY-5V
  • KOI: 3GY-5V
  • Fnatic: 2GY-6V

Kik teljesítenek a legjobban?

A harmadik szuperhétvégén a G2 Esports és a MAD Lions hozott eddig 2-0-t, fantasztikus formában van mindkét csapat. Azonban mindkét szervezet nem zárhatja 100%-osan a mostani hétvégét, mert a záró napon pont egymás ellen játszanak majd 21:00 órától. Nisqy a 2022-es nyári szezon után ezúttal is nagy esélyese az MVP-címnek, a Team Heretics ellen Sylasszal megszerezte a Winter Split első pentakilljét is! Nagyon szoros az élmezőny, már nagyon várhatják a rajongók, hogy elkezdődjenek a Bo3-ak. 

Mai menetrend

18:00 – BDS vs TH

19:00 – KOI vs AST

20:00 – SK vs FNC

21:00 – MAD vs G2

22:00 – VIT vs XL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kiesik ma a Fnatic?