LoL: Így reagált a Riot Games a törökországi földrengésre

LoL: Így reagált a Riot Games a törökországi földrengésre

Óriási veszteségekkel kell szembenéznie Törökországnak és a vele szomszédos nemzeteknek.

Már több mint 4000 hivatalos áldozatot tartanak számon Törökországban és Szíriában, akik a brutálisan nagy erősségű földrengésben vesztették életüket. Az idei év legnagyobb természeti katasztrófája még a szeizmológusokat is megdöbbentette, ugyanis soha nem mértek még 7,8-es erősségű rengést a 85 millió lakosú államban és a vele szomszédos vidékeken. A mentőegységek hóviharral és fagyokkal küszködve igyekeznek minél több embert megmenteni, de ilyen körülmények között elképesztően nehéz helyzetben vannak még a legprofibb szakemberek is. A Riot Games azonnal reagált a történésekre, átmenetileg beszüntették a TCL-t, a török League of Legends ligát.

A TCL presztízse visszaesett

Az EMEA-régiós átalakítások következtében már nem számít kiemelt ligának a török. Az ott harcoló csapatok közül a legjobb nem jut ki automatikusan az MSI-ra és a Worldsre, hanem egy wildcard selejtezőben harcolhatnak a többi "kisebb" régiós bajnokkal. Ezt a ligát függesztette fel átmenetileg a Riot, egyelőre még nem tudni, hogy mikor folytathatják az együttesek a győzelmek hajszolását. Jelenleg a téli szezont a FUT Esports, a DenizBank İstanbul Wildcats és a Papara SuperMassive vezeti 3-1-es mérleggel.

Az LEC-közvetítést is érintette a katasztrófa

A TCL mellett a hivatalos török nyelvű LEC-adás is átmenetileg leállt. Az ottani szurkolók nem követhették az alapszakasz utolsó napjának eseményeit anyanyelvükön, erre csak akkor lesz lehetőségük, ha a Riot Games ismételten engedélyt ad erre a helyi stábnak.

A történelmi léptékű természeti katasztrófa miatt Magyarország is mozgósította a Hunor mentőszervezetet, akik a mai nap érkeznek meg Törökországba.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te tudtad, hogy BrokenBlade török állampolgár is?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.