Befutottak A Hangya és a Darázs: Kvantumánia első reakciói

Befutottak A Hangya és a Darázs: Kvantumánia első reakciói

A Marvel Studios ezen a héten indította el az 5. fázist az A Hangya és a Darázs: Kvantumánia premierjével, és bár áradoztak róla, de azért akadnak negatív hangvételű értékelések is.

Sokak szerint a harmadik fázis lezárását követően némileg kifulladt a Marvel, viszont a most bemutatott harmadik Hangya film visszahozta a reményeket, hogy az ötödik fázis végre újra egy remekbeszabott szakasza lehet a filmes univerzumnak. A Marvel Studios novemberben zárta le a 4. fázist a Black Panther: Wakanda Foreverrel. Az Egyesült Államokban rekordot döntött a mozi a maga 181,4 milliós bevételével, de világszerte is szépet kaszált, hiszen 831,2 millió dollárt hozott össze a premier óta eltelt két hónapban.

A Kvantumánia a Hangyáról szóló trilógia utolsó felvonása, a 2015-ös A Hangya és a 2018-as A Hangya és a Darázs után. A harmadik epizódban a visszatért Paul Rudd, Evangeline, Lilly, Michelle Pfeiffer és Michael Douglas is, és őket egészítette ki a Kanget megformáló Jonathan Majors, de feltűnik mellettük David Dastmalchian, William Jackson Harper, Katy O’Brian és Bill Murray is.

Peyton Reed, aki szintén visszatért a Quantumania rendezői székébe, az Entertainment Weekly-nek elmondta, reméli, hogy sikerült újra előidézni ezzel a felvonással a Bosszúállók-filmek hangulatát.

„Az emberek úgy érezték: Ó, ezek a gigantikus Bosszúállók utáni kis szórakoztató, kitöltő filmecskék. Erre a harmadikra azt mondtam: Nem akarok többé ilyen filler filmeket készíteni. Szerettem volna egy nagy Bosszúállók volumenű filmet létrehozni.”

A kritikusok első reakciói szerint pedig úgy tűnik, Reed fején találta a szöget. A Variety szerkesztője, Jazz Tangcay nagyon jól érezte magát a film alatt, míg a Collider főszerkesztője, Steven Weintraub a Quantumania-t az 5. fázis erős kezdetének nevezte. Egyes kritikusok közel sem voltak ilyen pozitívak, Sean Keane, a CNET-től arról számolt be, hogy a filmben túl sok minden történik, ami nem válik a hasznára.

„Jonathan Majors kiválóan hozza Kang szerepét, és alig várom, hogy lássam hová vezet ez az egész. A két stáblista utáni jelenet nagyon jó.”

„Nagy élmény volt nézni az #AntManAndTheWaspQuantumania című filmet. Kreatív, ellenállhatatlanul energikus és tele van néhány nagyszerű akció jelenettel. Köszöntsük Jonathan Majorst, aki baromi jó gonosz. Az effektek szuperek.”

„Ant-Man and The Wasp: Quantumania… megpróbálunk elképzelni egy Marvel újoncot: „egy jegyet kérek”, majd két órányi multiverzumot kap az arcába. Jonathan Majors nagyszerű Kang szerepében, de a film egy jó részében Michelle Pfeiffer a főszereplő, ami nagyon király.”

„Az #AntManAndTheWaspQuantumania-ban túl sok minden történik – nehéz érzelmileg kapcsolódni bárkihez is. Jonathan Majors Kangja karizmatikus, intenzív rosszfiú és vizuálisan is fantasztikus, de az általa képviselt fenyegetés túlságosan elvont.”

„Egy kétségbeejtően durva 1. felvonás után az #AntManAndTheWaspQuantumania végre belindul, és ott ér véget, ahol ennek a történetnek kezdődnie kellett volna. Míg a tét egyértelmű és nagy súllyal bír, mégis kevés érzelmet vált ki. Ez azt jelenti, hogy Jonathan Majors uralkodik a filmben.”

„Minden franchise életében eljön az a pont, amikor furává válik, az MCU esetében ezt az #AntManAndTheWaspQuantumania hozta el. Mint minden más szerepében, Jonathan Majors most is végtelenül lenyűgöző.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te megnézed a filmet?

  • 17 %
  • 33 %
  • 17 %
  • 33 %