Mégis lesz új CoD idén!

Mégis lesz új CoD idén!

Bár az eddigi pletykák alapján a Modern Warfare 2 maradt volna 2023-ban is, értesülések szerint mégis jön új rész idén.

Úgy fest, mégsem maradunk Call of Duty nélkül idén. Eredetileg úgy volt, hogy 2023-ban nem lesz új, különálló COD, hanem a Call of Duty Modern Warfare 2 kap egy hatalmas prémium DLC-t – ami gyakorlatilag egy új játéknak felelt volna meg. Az Insider Gaming értesülései szerint viszont mégis érkezik a legendás FPS-sorozat következő része, emellett ismerjük a bétatesztelők számára nyitott hétvégéket, a kampány early access hozzáférhetőségének és a játék kiadásának dátumát.

Az új játék elméletileg eléggé szorosan kapcsolódik majd a Modern Warfare szériához, így simán lehet, hogy jóval előbb megkapjuk a rebootolt Modern Warfare 3-t. Ezt a teóriát erősíti az a tény is, hogy az új Call of Dutyt a Sledgehammer Games csinájla majd, akik megalkották az első MW3-at még 2011-ben. Ehhez a csapathoz fűződik a 2014-es Advanced Warfare, ami egy kisebb reneszánszt élt meg az elmúlt években, a 2017-es WWII, valamint a 2021-es Call of Duty Vanguard, emellett a csapat dolgozott a 2019-es Modern Warfare-en és a 2020-as Call of Duty Black Ops Cold Waron is, amelyeket sokan a széria legjobb darabjainak tartanak a klasszikusokat leszámítva.

A 2023-as COD-nak két bétahétvégéje lesz: az elsőn a PS4-en és PS5-ön játszók szokás szerint egy kicsit előbb, október 6 és 10 között már berobbanhatnak a buliba, míg az Xbox One és Xbox Series X|S, valamint a PC játékosok október 12 és 16 között próbálhatják ki a bétát. Az előrendelők számára a kampány mód 8 nappal a release előtt, november 2-án válik elérhetővé, a hivatalos kiadásra pedig november 10-én kerül sor.

Bár sokan örültek (volna) annak, ha a Modern Warfare 2 két évet is kibír, úgy látszik, az Activision még sem tud elszakadni a megszokottól. Ezzel együtt az utóbbi évek Call of Duty-részei elég jól teljesítettek, a játék e-sport része is pörög, így talán mégsem akkora baj, hogy idén is kapunk egy új darabot a szériából.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!