Control 2, Max Payne remake kiadások és kompetitív játékok? - Ezekkel készül a Remedy

Control 2, Max Payne remake kiadások és kompetitív játékok? - Ezekkel készül a Remedy

Jön a Control 2, készül a Max Payne 1-2 remaster verziója, de két kódnévvel ellátott projektről is lehullott a lepel.

Egy ideje már csönd honolt a Remedy Entertainment háza táján, a 2023-as első negyedéves beszámolójuk viszont több, mint parádésan sikerült, hiszen felcsigázták alaposan a rajongókat. Kezdjük ott, hogy bővebb információval és egyben jó hírrel szolgáltak az Alan Wake 2 kapcsán, de a többi címükről feledkeztek meg.

Ami a tavaly bejelentett Control 2-t illeti, a Remedy mostanra már részletes koncepcióval rendelkezik a játék jövőjét illetően és minden kreatív terület esetében véglegesítették a terveket, beleértve a játékmenetet, a narratívát és dizájnt is. A Virtala hírportál bennfentes információi szerint a Remedy elégedett a csapat munkájával, és 2023 januárjától a játék a proof-of-concept (koncepciók igazolása) szakaszba lépett.

A cég kvázi szolgáltatásra épülő játéka, amely Condor kódnéven fut – és elvileg 4 fős co-opra kihegyezett móka lesz –, még a tervezés stádiumában van.

„Gondoskodunk arról, hogy az alapjáték szilárd legyen. A megfelelő csapatot és gyártási modellt alakítjuk ki a játékhoz, és türelmesen haladunk előre a fejlesztéssel. Partnerünkkel, az 505 Games-szel együtt nagy lehetőségeket láttunk a Condorban.”


Korábban a Control főhősnője is tett egy stúdió látogatást és körbe vezette a nézőket a Remedynél

Egy másik játék, a Vanguard kódnév alatt szintén a kísérleti szakaszába jutott – ha hihetünk a pletykáknak, akkor ez egy ingyenesen játszható multiplayer cím lesz. A Virtala megjegyzi, hogy tavaly ősszel a Remedy úgy döntött, hogy 2023-ig elhalasztja a fejlesztőcsapat jelentős bővítését, és akkor ötlet szintjén ugyan, de jegelték a Vanguardot.

„A Vanguardért felelős csapat haladást ért el, és továbbra is dolgoznak az alapvető játékmenet kialakításán, valamint szeretnének egy Remedy-stílusú narratívát és a világot felépíteni. A fejlesztőcsapatot megerősítettük néhány nagyon fontos és tapasztalt alkalmazottal is.”

A Max Payne 1 és 2 remakek kapcsán egyelőre az ötletelés szintjén tartanak a programozók és a fejlesztők. Erről a klasszikus két játékról is tavaly rántották le a leplet, hogy elkészítik a modern gépekre és konzolokra szánt verziójukat, emellett a Virtala szerint a csapat már nagyon várja, hogy újra életre kelthesse ezt a sokak által szeretett karaktert.

A jelentés lezárásaként a Virtala megjegyezte azt is, hogy 2023-tól a Remedy évente egy új játékot, valamint további ingyenes és fizetős tartalmat szeretne megjelentetni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!