FIFA 23: Félmilliárdos üzletet köthetett az EA és a Premier League

FIFA 23: Félmilliárdos üzletet köthetett az EA és a Premier League

Az EA továbbra is piacvezető tervez maradni a futballszimulátorok piacán.

A következő szezon nagy bizonytalanságot hozhat a futballszimulátorok piacán, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Electronic Arts (EA) külön utakon folytatják. A FIFA más fejlesztőcsapattal szeretné folytani a szériát, ám még nem találták meg a megfelelő stúdiót. Közben az eFootball is próbálja összeszedni magát, mellette pedig egy új kihívó is megjelenik a színtéren. Az EA sem tétlen, elindítja az EA Sports FC-vel saját új címét, amely előnyből indul a többiekkel szemben, mivel rengeteg licenccel rendelkezik már most is, ezeket a partnerségeket pedig igyekeznek megerősíteni.

Állítólag közel állnak ahhoz, hogy kereskedelmi szerződést kössenek a Premier League-gel (angol élvonalbeli labdarúgó bajnokság), amely közel 500 millió fontot érhet, ami körülbelül 220 milliárd forintnak felel meg. A Sky News értesülései szerint mind a 20 Premier League-klubot tájékoztatták a hat évre szóló megállapodásról, amely az üzlethez közel állók szerint „körülbelül 488 millió fontot” érne. „Egy klubvezető szerint évente több mint 80 millió fontot hozna, és abból állna, hogy az EA maradna a liga vezető partnere, valamint megtartaná kizárólagos elektronikus játéklicencét” – írja a Sky.

A Premier League és az EA jelenlegi megállapodása értelmében a kiadó a meccsnapok számos elemét szponzorálja, többek között a játékvezetői mezeken megjelenik az EA Sports logója. A megállapodás hasonló lehet ahhoz, amelyet a vállalat tavaly kötött a spanyol labdarúgó-bajnoksággal, a LaLigával. Az EA és a spanyol élvonal közötti megállapodás magában foglalja a szervezet összes versenyének névhasználati jogát, „a LaLiga teljes rebrandelését az EA SPORTS-szal, beleértve az összes logót, grafikát, betűtípust és egyéb vizuális elemet”, miközben „új játékon belüli integrációt, közvetítési kiemeléseket és közös kötelezettségvállalásokat a helyi kezdeményezések támogatására” is biztosít.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!