Mucsi és a lovak: Így fest a magyar történelmi film, a Hadik előzetese!

Mucsi és a lovak: Így fest a magyar történelmi film, a Hadik előzetese!

Az új magyar kosztümös történelmi film Hadik András parádés haditettét helyezi a középpontba, mindezt nagyszerű és humoros formában teszi.

Nagyon megindult a magyar filmgyártás, és bár erősen merítenek a magyar történelemből, akadnak nagyszabású sci-fi próbálkozások is, de még animációs fronton sem szégyenkezhetünk. A most soron következő Hadik című mozifilm egy valós történelmi személyről, gróf Hadik Andrásról szól. Első körben lehet, hogy nem cseng ismerősen a neve, hiszen a legnagyobb magyar történelmi alakok, mint Hunyadi János és Mátyás, Zrínyi Miklósék, Rákóczi Ferenc, Bem József és Petőfi Sándor mögött kevesebb figyelmet kapott az évtizedek során.

Hadik András 1710. és 1790. között élt a Császári-Királyi Hadsereg vezéreként, de volt Erdély kormányzója és az Udvari Haditanács elnöke is. Ebből kifolyólag már látható, hogy a Habsburg birodalom, melynek része volt Magyarország is, egyik, ha nem a leghatalmasabb katonai vezetőjeként tartották számon. Egy egész huszárezredet is elneveztek róla, miután kivételesen jó hadvezérnek bizonyult, amit mi sem bizonyít jobban, mint a híres 1757-es berlini huszárcsíny. A film főként ezt igyekszik feldolgozni.

Hadik a hétéves háborúban seregével a poroszok alakulatai mögé jutott, bevette Berlint, ráadásul mindezt úgy, hogy Nagy Frigyes csapatai mire reagálni tudtak, már el is hagyták a kifosztott fővárost. A címszereplőt Trill Zsolt alakítja, de helyet kapott mellette a filmben még Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, László Zsolt és Horváth Lili, illetve Mucsi Zoltán is, hogy csak a főbb szerepeket említsük. A forgatókönyvért Kis-Szabó Márk felelt, míg a rendezést Szikora Jánosra és Dyga Zsomborra bízták. Az úgy nevezett lehetetlen küldetést március 9-étől lehet megtekinteni a mozikban:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!