Hogwarts Legacy: Zárt ajtók márpedig nincsenek – Alohomora útmutató

Hogwarts Legacy: Zárt ajtók márpedig nincsenek – Alohomora útmutató

Itt az ideje mindent is kinyitni!

Ha még csak most kezded a Hogwarts Legacy világának felfedezését, akkor több mint valószínű, hogy belefutsz majd pár zárt ajtóba, amin 1-es, 2-es vagy 3-as szintű lakatok vannak. A Revelio a legtöbbször megmutatja, hogy bizony a zár mögött ott vár a loot, de sajnos nincs olyan eszköz a kezedben, amivel hozzáférhetnél. Nos, ezen lehet változtatni.


Elsőként el kell jutnod addig a fő történetszálon, amíg elérhetővé nem válik a Roxfort gondnokának a küldetése, a Careteaker’s Lunar LamantHa befejezted az első Ancient Magic próbát, akkor a következő napon kapsz egy üzenetet (Legalábbis nálam így történt. – a szerk.). Ezek szerint Gladwin Moon keres téged, akinek van egy megbízatása számodra. Mint kiderül, Moon a Roxfort karbantartója, viszont  a természete korántsem olyan rideg és ellenséges, mint Friccsnek. Ha beleegyezel, hogy segítesz neki, akkor gyorsan megtudjuk, hogy kedves gondnokunknak gondja akadt. Egy bizonyos napon a kastély különböző pontjain Szemiflázs (Demiguise) szobrok jelentek meg, akik egy holdat szorongatnak a kezükben. A beszélgetés során Gladwin elmondja, hogy nem bírja a kis lényeket, egyszerűen rájuk sem tud nézni, ezért jó lenne, ha mi szabadulnánk meg tőlük.

Ha odamegyünk a figurákhoz és kivesszük a kezükből a holdat, akkor a szobor eltűnik és mehetünk tovább. A trükk viszont annyi, hogy csak éjjel lehet velük valamit is kezdeni. Szóval ha erre vadásztok, akkor meg kell tekerni az időt. A küldetés elején Gladwin megtanítja nekünk az Alohomora 1. szintjét és beküld minket egy lezárt területre, hogy takarítsunk el két szobrocskát. Ha sikerül, akkor kapunk egy újabb megbízatást, miszerint ha hozunk még neki a holdakból, akkor megtanítja nekünk a varázslat 2. és 3. szintjét is. Az első körben 9, míg a másodikban 12 darabot rendel. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy a pályán összesen 30 van a szobrocskából, akkor tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A feladatot nehezíti, hogy sok példány kettes szintű ajtó mögé van zárva. Szóval előbb kellenek a könnyen megszerezhető darabok, majd később jöhetnek a nehezebb ajtók mögöttiek is. Az alábbi Galériában megtaláljátok az összeset. A képek leírásában pedig megtaláljátok a pontos helyet és azt, hogy hanyas Alohomora kell hozzá.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Képek forrása: Gamingintel.com

Galéria

Kövess Minket!