FIFA 23: A közösség megoldást vár a bosszantó csalással szemben

FIFA 23: A közösség megoldást vár a bosszantó csalással szemben

Sosem értettem meg a csalókat. Remélhetőleg az EA képes tenni a visszaszorításuk érdekében.

Az EA a FIFA 23-ban új csalásgátlót (EAAC) vezetett be, hogy visszaszorítsa a PC-s cheatereket. A rendszert úgy tervezték, hogy megakadályozza külső fájlok és szoftverek játékba való bejuttatását. A harmadik féltől származó alkalmazásoknak nem szabadna megváltoztatni a játékot, de a csalók mégis megtalálták a módját, hogy megkerüljék az új funkciót. Minden jó érzésű gamer borzasztóan utálja őket, egyszerűen semmi értelme a csalásnak. Nem szórakoztató, semmi érdemi sikert nem ad, cserébe rengeteget rombol, és elrontja a tisztességes játékosok játékélményét. Mindig nagyon bosszantó belefutni, és elkönyvelni, hogy szinte biztosan beírhatunk egy nagy L-t a nevünk mellé. Minden stúdió küzd ezzel a problémával, amely online játékot üzemeltet, hiszen nagyon sokan érzik azt, hogy illegális segítség nélkül semmi sikert nem érnének el, és gyakorlás helyett a könnyebb utat választják.

Azonban keveseknek sikerül olyan hatékony védelmet felépíteni, ami a csalásokat kiszűri, a többieket pedig békén hagyja. A EA nem tartozik közéjük, a rendszer rengeteg kritikát kapott október óta. Volt, amikor a csalóknak sikerült kirúgni az ellenfeleket a mérkőzésekből, de az interneten felbukkant egy olyan csaló szolgáltatás is, amely azt állította, hogy a játékosok képesek megváltoztatni a játékosok statisztikáit, teleportálni és lefagyasztani a labdát, valamint azonnali győzelmeket ajándékozni. Ez tehát nem egy újkeletű történet, de a közösség egyes tagjai szerint a probléma soha nem látott méreteket öltött.

Ugyanis felbukkant egy újabb módszer – amibe én még szerencsére nem futottam bele – aminek segítségével a cheater láthatatlanná tudja tenni csapatát, ahogy az az alábbi klipben is látható. Egy Weekend League-meccsen történt, hogy az ellenfél játékosait egyszerűen elnyelte a föld. Persze ezt ki is használta, elvette a labdát, és egy gyors akcióból gólt szerzett, majd megszakadt a kapcsolat. Annyi kapaszkodója maradt a vétlen félnek, hogy a kistérképen ettől még látszódtak a piros pöttyök, de ez nem túl sok segítség. Mivel a hackek többsége PC-n érhető el, sok konzolos ajánlja, hogy senki se használja a cross-play funkciót. PC vs PC felállásban jól működik az anticheat, de amint Xbox- vagy PlayStation-játékossal kerülnek össze, már meg tudják kerülni a rendszert.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!