Gaming: Lekapcsolják a Medal of Honor szervereit

Gaming: Lekapcsolják a Medal of Honor szervereit

Bár már 2022 végén bejelentették, pár nap, és tényleg véget ér a Medal of Honor-széria.

Eljött az idő, 2023 február 16-án lekapcsolják a Medal of Honor 2011, a Medal of Honor Airborne és a Medal of Honor Warfighter szervereit, ezzel pedig az EA gyakorlatilag végleg búcsút mond az ikonikus FPS-sorozatnak. Bár ezt a hírt már 2022 végén bejelentette az EA és a Dice, még is a gaming-történelem egyik darabja köszön le, amely olyan legendás játékokat produkált, mint az Allied Assault, amely tavaly lett 20 éves.

A széria első része még az ezredforduló előtt, 1999-ben jelent meg, és olyan játékoknak fektette le az alapokat, mint a jelenleg gyengélkedő Battlefield, vagy az évről évre remek számokat hozó Call of Duty. A sorozatnak az évek során 15 része jelent meg, legutóbb 2020-ban kaptunk új Medal of Honort, ám az Oculus VR-ra fejlesztett Above and Beyond egyáltalán nem nyerte el a közönség tetszését. Az utolsó igazi részt 2012-ben kaptuk a Warfighterrel, amely szintén nem kapott túl fényes értékeléseket, a Metacriticen a kritikusok 55, a felhasználók pedig 5.5 pontot adtak a játéknak.

Bár az első részekkel a Medal of Honor egy igazi kultuszt hozott létre, az elmúlt 20 évben viszont folyamatosan esett vissza népszerűsége. Az előbb említett Call of Duty és Battlefield széria az Xbox 360-érában vette át a Medal of Honor helyét, ezután pedig gyakorlatilag meghalt a sorozat.

Azonban az EA most beveri az utolsó szöget a MoH koporsójába, ugyanis ígéretükhöz hűen minden multiplayer szervert lelőnek a VR-játékot leszámítva. Azonban a Medal of Honor örökségét sosem feledjük, a fennmaradó két napban pedig még mi is tiszteletünket tehetjük a játék előtt!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik volt a kedvenc Medal of Honorod?