FIFA 23: 6 millió értékben lopták meg, alig kapott kárpótlást egy játékos

FIFA 23: 6 millió értékben lopták meg, alig kapott kárpótlást egy játékos

Az EA support sem áll mindig a helyzet magaslatán.

A hackerek és cheaterek keserítik meg a FIFA-játékosok életét. Már a FIFA 22-ben is elszaporodtak az ártó szándékú és illegális segítséget használók száma, ezért az EA egy új rendszerrel szeretett volna fellépni ellenük a FIFA 23-ban. Azonban az anticheat közel sem tökéletes, még PC vs PC kiszűri a csalókat, de PC vs konzol esetében már sokkal kevésbé, miközben előfordul, hogy olyanokat is szankcionál, akik semmi szabályba ütközőt nem követtek el.

Emellett a hackerek is megkeserítik az egyszerű felhasználók életét, amiről többen beszámolnak az egyik legnagyobb FIFA-val foglalkozó fórumon. Nagy érdeklődést váltott ki az a történet, ahol egy játékos azt mesélte el, hogy csalók feltörték a fiókját és több, mint 6 millió FUT érme értékben dobtak ki játékosokat. Volt közte POTM Kylian Mbappé, TOTY Icon Xabi Alonso, FUT Hero David Ginola és World Cup Hero Dirk Kuyt is például. A FUTBIN adatai szerint csak a Kylian Mbappe POTM Squad Building Challenge-hez körülbelül kétmillió érmére van szükség konzolos és PC-s platformokon.

Persze rögtön az EA-hez fordult segítségért, akik természetesen kompenzálták a pórul járt játékost. Mégis mivel kárpótolták: 2474 érmével. Nem olvastad félre, nem maradt le 0 a végéről. Kevesebb, mint 2500 érmével szúrták ki a szemét. Amennyiben igazat állít és semmi turpisság nincs a dologban ez nagyon nem mutat jól az EA szempontjából. Amennyiben én járnék így, erősen elgondolkoznék azon, hogy szeretnék-e a továbbiakban a FIFA-val játszani. Ezt mások is így vélték, volt aki kommentben jelentette ki, hogy ez az utolsó Ultimate Team amivel játszik. Persze ezt már sokszor sokan mondták, de egy ilyen ügy tényleg elég megrázó tud lenni. Ám fontos azt a részletet is megemlíteni, hogy többségében untradeable kártyákat dobtak ki, amit nem nagyon térít vissza az EA már évek óta, valószínűleg a tradeable kártyái értéke volt az a 2474 érme. Valamint nagyon sokan járnak úgy, hogy pfishing áldozatai lesznek. Nem szabad megadni a felhasználó nevünket és jelszavunkat sehova, mert aztán abból könnyen fiókfeltörés következhet és úgy járunk, mint a fenti játékos.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!