God of War: Nagyon más lett volna Kratos sorsa az eredeti történet szerint

God of War: Nagyon más lett volna Kratos sorsa az eredeti történet szerint

Egy alternatív valóságban Kratos sokkal kevesebbet szerepelt volna a sztoriban, Atreus pedig még fontosabb lenne.

Matt Sophos, a God of War történetéért felelős fejlesztő érdekes tényeket árult el a MinnMax nevű Youtube-csatornának adott interjújában. A több, mint 50 perces videó  során szó volt Atreusról, Asgard korai buildjéről, egy esetleges románcról Freya és Kratos között és természetesen arról a falfestményről, ami Kratos halálát ábrázolja, és feltűnik a 2018-as, illetve a 2022-es részben is. 

A szóban forgó falfestmény először az északi mitológiát feldolgozó első God of Warban tűnik fel, majd a második rész elején is találkozunk vele. Sophos ezzel kapcsolatban azt mondta el, hogy a leges-legkorábbi sztorivázlat szerint Kratos meghalt volna az első Thor elleni küzdelem során, a játék legelején. "Szóval ott halt volna meg, de ez nem egy végleges halál lett volna (...). Ezután az volt a tervünk, hogy Atreus húzza ki az alvilágból.

Azonban ez mind 20 évvel később történt volna meg, egy nagy ugrással az időben. Ez volt az első verzió." Azonban ezzel a sztorival Eric Williams, a God of War rendezője nem volt megelégedve, úgy érezte, hogy Kratos már túl sokszor halt meg és jött vissza, és a játékosok úgy reagáltak volna, hogy "úúú, megöltétek Kratos csak azért hogy visszahozzátok, húha".

Ezért ezt az ötletet hamar elvetette a csapat, és a helyére egy olyan sztorit tettek, aminek a végén a Háború Istene életben marad, azt az üzenetet sugallva, hogy hiába van kőbe (vagy fába) vésve a sorsunk, meg lehet változtatni. A jelenlegi történet pedig remekül működik a God of War Ragnarökben, ugyanis a Metacriticen 94 pontot kapott a kritikusoktól, a felhasználók pedig 7,9 pontot adtak a játéknak. Egy kis ideig pedig ti is átélhetitek a Viking Sagákkal felérő történetet, ugyanis a God of War nemrég kapott egy ingyenesen kipróbálható demót!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!