LoL: Dajor a legjobb mides a ligában?!

LoL: Dajor a legjobb mides a ligában?!

Véget ért az LEC Winter Groups első fordulója, a két bejutó mellett pedig rengeteg érdekes – és meglepő – statisztikát kaptunk.

Hétfőn a G2 Esports és a KOI győzelmével ért véget a történelem első LEC Winter Groups szakaszának nyitóhétvégéje! Így amellett, hogy kiderült, melyik két csapat lesz biztosan ott a Winter Playoffsban, arról is tisztább képet kaptunk, hogy milyen is a Bo3 az EMEA régióban. Ezzel együtt rengeteg érdekes statisztikával is szolgált a Winter Groups első fordulója de kik vezetik jelenleg számokban a ligát?

A legtöbb kill egy mérkőzésen

Az első kiemelkedő statisztikával rendelkező játékosunk az Astralis középső ösvényese, Oliver "Dajor" Ryppa, aki a MAD Lions elleni győztes mérkőzésén 10 gyilkosságot szerzett Sylasszel, így akár ki is lehetne kiáltani az LEC legjobb midesének. Azonban osztoznia kell a dobogó első helyén Markos "Comp" Stamkopoulosszal, aki az SK Gaming ellen gyűjtött össze ugyan ennyi fraget. A legjobb ötbe még Steven "Hans sama" Liv, Emil "Larssen" Larsson és Kasper "Kobbe" Kobberup fértek be, akik mind 9 fraget hoztak össze az elmúlt kör során. Így a bejutó KOI mellett az Astralis lett az a csapat, amely ez alapján a statisztika alapján a legeredményesebb volt a Winter Groupsban – legalábbis idáig.

A legjobb KDA-val rendelkező játékosok

Természetesen Comp ebből a statból sem maradhat ki: a görög játékos egy elképesztő, 18,3-as KDA arányt hozott össze, 4 mérkőzésen 26 leszedést hozott el, mindössze 3-szor halt meg, és 29 alkalommal asszisztált a csapattársainak. Mindössze 2,3 ponttal maradt le tőle támogatója, a KOI csapatkapitánya, Adrian "Trymbi" Trybus, aki kereken 16-os KDA-val büszkélkedhet. Bár ő csak 5 killt zsebelt be 4 halála mellé, 59(!) támogatása volt az SK Gaming és a Team Vitality ellen összesen.

Ezen statisztika legjobbjai között is szerepel Hans sama, aki 9-es KDA-t szerzett (27/6/27), valamint Larssen 8,7-e is befért (21/6/31), közéjük viszont egy új versenyző, a szintén KOI-os Kim "Malrang" Geun-seong is beszállt a maga 8,8-as KDA-jával (13/6/40). Ebből tényleg látszik, hogy a KOI az egykori Rogue egy kicsit gyengébb alapszakasz után szépen talpra állt – már akinek ez nem jött le a továbbjutásukból, vagy abból, hogy ők maradtak az egyetlen hibátlan csapat a hétvége során.

A legmagasabb GPM-ek

A játékosok után pedig a legeredményesebb csapatokra is érdemes ránézni, erre pedig egy remek mutató a GPM, vagyis az egy meccsre leosztott percenként megszerzett aranymennyiség. A Games of Legends szerint a G2 Esports toronymagasan az első, hisz a Team BDS ellen két meccsük is bekerült az öt legtöbb aranyat szerző meccsek közé – ráadásul az egyik 2272 GPM-mel az első helyezett – míg a MAD Lions elleni szettjük egyik derbijén 2174 aranyat szereztek percenként.

Persze a G2 játékstílusa eléggé könnyűvé teszi a győzelmüket ebben a kategóriában, ugyanis általában stompolnak, vagy szenvednek. A legmagasabb GPM-et produkáló csapatok közé a másik rájátszásba jutó csapat, a KOI is befért, akik a Vitality elleni második meccsen 2108 goldot szereztek minden percben, valamint végre a Team Heretics is képviselteti magát, akik a Vitality elleni győztes meccsükön 2086-os GPM-mel büszkélkedhettek.

És ezek még csak az LEC Winter Groups első hetének számai! Szombaton már folytatódnak is az események, de vajon az Astralis képes lesz felérni a statjaihoz, vagy mennek a süllyesztőbe? Kövesd az LEC magyar nyelvű közvetítéseit az esport2tv Twitch-csatornán, az esport1 Youtube-oldalán, valamint itt, az esport1-en!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek mennyire számít a KDA?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.