Az első rész alternatív befejezése után játszódik majd a Legenda vagyok 2

Az első rész alternatív befejezése után játszódik majd a Legenda vagyok 2

Most már hivatalos, hogy elkészítik a Legenda vagyok (I Am Legend) folytatását és néhány fontosabb részlet is kiderült a filmről.

Lehet, hogy sokaknál már feledésbe merült a Will Smith főszereplésével, 2008-ban megjelent Legenda vagyok című posztapokaliptikus sci-fi horrorfilm, pedig egészen remek kis alkotás volt a maga idejében. A kritikusok és a nézők is szerették, bár a film lezárása eléggé egyértelművé tette, hogy nem igazán terveznek hozzá folytatást, de aztán kiderült, hogy elkészítettek hozzá egy másik befejezést. Ez úgy tűnik jó ötletnek bizonyult, mert a Legenda vagyok második része erre épít majd, ezért vissza tudják hozni a folytatásra Will Smith-t – aki egyébként eléggé elfoglalt lesz, hiszen a Bad Boys újabb folytatása is biztossá vált.

A Legenda vagyok története röviden egyébként arról szól, hogy Will Smith karaktere volt az egyik utolsó ember, aki túlélte azt a vírust, amely szörnyű lényekké változtatta az embereket. A járvány éjszakánként előbújó áldozatai a mutánsok, akik nem bírják a napfényt, és a fertőzés miatt vérszomjas vadállatok szintjére fejlődtek vissza. Míg a film végén eredetileg Robert Neville (Will Smith) feláldozta magát, hogy megmentsen két másik túlélőt és ezáltal megvédje a vírus lehetséges gyógymódját, addig a DVD-kiadás kapott egy alternatív befejezést. A két végkifejletet az alábbi videóban nézhetitek meg, ha kíváncsiak vagytok rá miben térnek el egymástól:

Azért fontos a második befejezése a filmnek, mert a Deadline interjújából kiderült, hogy a projekt producere, Akiva Goldsman szeretné visszahozni Will Smith-t a folytatásra, és ezt csak úgy teheti meg, ha az alternatív finálét veszi alapul. Goldsman elárulta azt is, hogy a második részben Michael B. Jordan is szerephez jut, miközben a történet szerint már sok-sok esztendővel az első film eseményei után járunk majd. A folytatással pedig szeretne közelebb kerülni az eredeti, 1954-es Richard Matheson-regényhez, miközben egy jelenleg is futó sikersorozat óriási hatással volt a producerre:

„A The Last of Us megszállottja vagyok, ahol a világot már csak az apokalipszis után, 20-30 év elteltével látjuk. Látni, ahogy a természet visszaveszi az uralmat, és van valami gyönyörű abban, hogy mi történne akkor, ha nem az ember lenne a Föld elsőszámú faja? A megvalósítás terén a lehetőségeink végtelenek.

Mindenesetre szeretnénk jobban hűek maradni az eredeti Matheson-könyvhöz, ezért az alternatív befejezéstől folytatjuk a filmet is. Matheson arról írt, hogy az ember domináns fajként betöltött ideje a bolygón véget ért. Ez pedig egy igazán érdekes dolog, amit alaposan át fogunk rágni.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!