A sorozat sikere nagy mértékben segíti a The Last of Us játékeladásait

A sorozat sikere nagy mértékben segíti a The Last of Us játékeladásait

Ez egy trendet is elindíthat akár, aminek mi nagyon örülnénk.

A The Last of Us-sorozat felnőtt a hype-hoz és fantasztikus rajtot produkált. Remek epizódokat kaptunk, amely azt eredményezte, hogy részről részre nőtt a nézettség, amelyet még a Grammy díjátadója sem tudott megtörni. A hatalmas siker azonban nem csak a sorozat esetében mutatkozott meg: ugyanis a videójátékok eladásai is nagy mértékben megnőttek.

Nem a TLoU az első, amely esetében a sorozat jótékony hatással van a gaming iparra is. A Henry Cavill nevével fémjelzett The Witcher is tudott lendíteni az egyébként is népszerű játékokon. Majd a CD Projekt RED másik címén, a Cyberpunk 2077-en segített egy sorozat. A hype ott is megvolt, ám a játék közel játszhatatlan volt a megjelenéskor, és szüksége volt egy, másfél évre, hogy kiheverje a megrázkódtatást. Ebben a patcheken kívül nagy szerepe volt a Netlfixen megjelenő Cyberpunk: Edgerunners animációs sorozatnak, a játékosszám pedig meredek emelkedésbe kezdett.

A The Last of Us esetében ilyenre nem volt szükség, mivel a játékokról is mestermunkaként beszélhetünk, de látványos volt, ahogy az HBO-sorozat hatalmas sikere következtében az első TLoU-játék nemrég megjelent remasterének eladásai megugrottak. Az NPD Group új jelentése szerint a The Last of Us: Part I a decemberi bestsellerlistán a 36. helyről a 11. helyre ugrott januárban, a sorozat premierjének hónapjában. Ez pedig akár egy trendet is elindíthat, mert minden jel szerint a Sony szinte biztosan készült arra, hogy az érdeklődés a sorozat miatt megnő, ami miatt a játékeladások is növekednek. Amennyiben még az Arcane-t is idevesszük, jól látható, hogy talán megtört az átok, és a szakemberek rájöttek arra, hogy miként lehet a videójátékok által ihletett történeteket sikerrel tévéképernyőre vinni, és még több hasonlóan jól sikerült alkotással szórakoztathatnak minket a jövőben.

A The Last of Us: Part I, amely feljavított grafikával rendelkezik és átvett néhány funkciót a második részből, szeptemberben jelent meg PS5-re. A PC-s verzió március 28-án lesz elérhető, nem sokkal az első évad befejezése után. Egyébként az NPD Group jelentése szerint januárban a Call of Duty: Modern Warfare II volt a legkelendőbb játék, míg az új Dead Space remake a második helyen végzett.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!