Cyberpunk 2077: Még maga a CD Projekt RED is meglepődött az Edgerunners sikerén

Cyberpunk 2077: Még maga a CD Projekt RED is meglepődött az Edgerunners sikerén

Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere! The Witcher, Cyberpunk és még ki tudja milyen meglepetések.

Nehezen indult, de végül óriási siker lett a Cyberpunk 2077, ami jó eséllyel megteremtette a CD Projekt RED a következő évekre szóló alapjait a munkához. Nem elég, hogy kitartó munkával magát a játékot is rendbe rakták, de megérkezett a spin-off anime, az Edgerunners, ami mindenkit levett a lábáról és alaposan megdobta a Cyberpunk 2077 eladásait. Olyannyira, hogy az még magát a CD Projekt RED-et is meglepte.

„Bár hittünk a sorozat sikerében, ez a kirobbanó fogadtatás a közönség részéről még minket is meglepett. Az Edgerunners népszerűsége és az 1.6-os patch sikeressége pedig mérhető hatással volt a játék eladásaira." - nyilatkozta a csapat.

Lehet, hogy ez a jövőben bejáratott szokás lesz? A CD Projekt RED-nél mind adott, hogy az amúgy is a narratívára épülő játékaikat más irányokba is bővítsék, például animékkel, animációs és élőszereplős produkciókkal. Remekül bizonyítja ezt az Edgerunners, a Netflix-féle The Witcher-sorozat és a The Witcher: Nightmare of the Wolf c. animációs film is.

Márpedig projektje az bőven van most a derék lengyeleknek. Éppen a napokban számoltak be arról, hogy egyszerre talán még soha nem dolgoztak ennyi játékon, de szerencsére mindennek megvan a maga csapata, minden szépen, a terveknek megfelelően halad. A Cyberpunk 2077 kvázi révbe ért, készül az első és utolsó DLC, de egyre inkább térnek már át más projektjeikhez.

Ezt láttad már?

Például a The Witcher játékokra, hiszen ott most nagy a nyüzsgés. Hamarosan megjelenik a harmadik rész next-gen frissítése, amivel itt ismerkedhettek meg, de készül a The Witcher első részének remake kiadása is, amiről már azt is tudjuk, hogy open-world lesz, sőt, bár a legtöbb erőforrást még a Cyberpunk 2077 Phantom Liberty c. DLC-je viszi el, egyre többen dolgoznak a Sirius és a Polaris projekteken is. Előbbi a The Witcher világában játszódó spin-off epizód lesz, utóbbi pedig egy teljesértékű The Witcher-játék, a The Witcher 4, ha úgy tetszik.

A CD Projekt RED aktuális projektjei és azok erőforrásigényei

A CD Projekt RED-nél tehát nem unatkoznak, teljes erőbedobással várják a 2023-as esztendő kezdetét, aminek én speciel nagyon örülök. Szerintem a jelenlegi piac egyik legértékesebb, legegyedibb csapata ők, akik ha jól keverik a lapokat, még évtizedeken át remek játékokkal láthatnak majd el minket rajongókat, játékosokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!