Nagy mértékben segítette a játékeladásokat a The Last of Us-sorozat sikere

Nagy mértékben segítette a játékeladásokat a The Last of Us-sorozat sikere

Új első helyezettet avattunk az Egyesült Királyság Boxed Charts listáján.

Az Egyesült Királyság Boxed Charts listája hétről hétre ismerteti, hogy mely játékok rendelkeznek a legjobb eladásokkal. A FIFA 23 hetek óta remekül teljesít, azonban most megfosztották a trónjától. Az új első helyezett pedig nem más, mint a Nintendo Fire Emblem Engage című, stratégiai RPG. Azonban hiába a lenyűgöző kezdés, ez nem éri el az előd sikerét.

A cím induló eladásai 31%-kal alacsonyabbak, mint amit a 2019-es Fire Emblem Three Houses elért. Az új játék grafikája inkább anime stílusú, ami kissé korlátozhatta a nyugati vonzerőt. Ennek ellenére még így is ez a sorozat második legnagyobb dobása az Egyesült Királyságban, megelőzve a kultikus Fire Emblem Awakeninget. Ez azt jelenti, ahogy már említettem, a FIFA 23 a második helyre szorult vissza, miután az eladása 21%-kal csökkentek, míg a God of War Ragnarok 26%-os visszaeséssel a harmadik helyre csúszott vissza. Mario Kart 8: Deluxe tartja a 4. helyet a heti 3%-os eladásnövekedéssel, míg az első öt helyezettet a Call of Duty: Modern Warfare 2 zárja, amely 29%-os csökkenés után két helyet esett vissza.

A legnagyobb durranást azonban mégsem a top 10-ben kell keresnünk! A hét legnagyobb nyertese nem más, mint a The Last of Us Part 1, amely 238%-os növekedést ért el, ezzel felkapaszkodott egészen a 20. helyig. A játéknak lendületet adott a múlt héten érkezett, és fantasztikus indulást produkáló sorozat, amelynél már azt is tudjuk, hogy mikor jönnek a további epizódok. Amennyiben a következő részek is hozzák az első szintjét, a játékok eladásai is tovább nőhetnek. A játék PS4-es verziója, a The Last of Us: Remastered szintén óriási, 322%-os eladási növekedést tudhat magáénak és a 32. helyen került vissza a listára. Az első tíz helyezett egyébként így néz ki:

Új a listán 1 Fire Emblem Engage
1 2 FIFA 23
2 3 God of War Ragnarok
4 4 Mario Kart 8: Deluxe
6 5 Call of Duty: Modern Warfare 2
6 6 Pokémon Violet
5 7 Nintendo Switch Sports
7 8 Minecraft (Switch)
8 9 Animal Crossing: New Horizons
9 10 Pokémon Scarlet

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!