LoL: Távolsági vagy közelharci? A kalózkapitánynál semmi sem egyértelmű

LoL: Távolsági vagy közelharci? A kalózkapitánynál semmi sem egyértelmű

A játékosok megmondták a tutit, innentől a Rioton múlik, hogy hallgatnak-e ezekre a hangokra.

A League of Legendsben több olyan alapból közelharci karakter található, amelyeknek van egy-egy képessége, amivel tudják tartani a távolságot. Ilyen például Thresh, Rakan és Lillia, valamint Gangplank, a sósvízi veszedelem. A kalózkapitánynak a négy elsüthető képességéből három működik távolságiként, de csak az egyiket pakolták át a játékegyensúlyért felelős csapat tagjai ebbe a kategóriába. Mivel a mid game-ben nincs nála jobban scale-elő karakter, ezért talán lehetne kezdeni valamit a másik spamelhető abilityjével is.

Gangplank Q (Parrrley)

A 11.17-es LoL-frissítésben változtatta meg a Riot a gyakorlatilag alaptámadásként (auto-attack) használható képességet. Hogy ne lehessen vele indokolatlan mennyiségű stacket gyűjteni az akkor nagyon divatos Grasp of the Undyingra, átrakták közelharciból távolságiba a Q-t. A Halhatatlanok szorítása rúna azóta teljesen elvesztette létjogosultságát Gangplanken, ezzel párhuzamosan hatalmas teret nyert a First Strike, amely azóta is a meghatározó keystone-ja.

Gangplank E (Powder Keg)

Itt következik a probléma. Mivel a hordók robbantását közelharci támadásként értelmezi a rendszer, ezért akár 1180 egységnyi távolságból lehet stackelni a First Strike-ot. Az 1180 egység majdnem kétszer több, mint ahonnan a legtöbb lövész szórja az alaptámadásait. Ezért gondolja úgy a közösség, hogy az E-t egyszerűen rendszerszinten módosítani kéne úgy, hogy távolsági támadásként proccolja a rúnákat és egyéb hatásokat. Ezzel jelentősen lassulna az aranyszerzése a hősnek a korai és középső szakaszban, amelyet valahol kompenzálni kéne. Ez már egy olyan probléma, amit a riotereknek kell megoldani, ha tényleg abban gondolkodnak, hogy még inkább eltolják GP-t távolsági irányba.

Ameddig azonban marad minden a jelenlegi állapotban, addig nyugodtan lehet a First Strike-ot hozni minden meccsen. Az extra arany felhalmozásában a Future Market is segít, így akár +1000-2000 arannyal meg lehet előzni az ösvényellenfelet úgy, hogy nem történik gyilkosság, nem alakul ki egyik irányba sem jelentős farmelőny.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jó lenne, ha távolságiként működne a Powder Keg?