A monitor, amivel még a LoL is jobban megy!

A monitor, amivel még a LoL is jobban megy!

Kezünk közé vehettünk az AOC AGON 27 inches gaming monitorát, 1440p-s felbontással és 170Hz-es képernyő frissítéssel, kifejezetten a League of Legends Hextech-stílusára szabva! Ez lenne a tökéletes LoL-os monitor?

Emlékeztek még, amikor elég volt egy pár száz forintos egér, egy CRT-monitor meg egy koszos billentyűzet? Na hát, ma már nem erről szól a gaming (szerencsére), ma már minden a precíz, prémium minőségű hardverekről és perifériákról szól, melyek között kiemelt szerepet kapnak a monitorok is. Hiszen duruzsolhat az asztalunkon, bármilyen erőmű, ha egy régi, elavult monitoron játszunk az nem hozza majd a várt élményt.

Szerencsére itt az AOC AGON egyik kimagasló terméke, egy ízig-vérig prémium gamer monitor, ami első sorban a League of Legends-szerelmeseket célozza meg, legalábbis látványában mindenképpen. Ugyanakkor az is biztos, hogy technikai paraméterei bármelyik gamert leveszik a lábáról.

A 27 colos AOC AGON AG275QXL 2560x1440-es IPS-panellel támad, 170 Hz-es képfrissítésre és 1ms-es válaszidőre képes, ami így nem csak tűéles, színhű és gyönyörű látványt ad, de gyors és precíz használatot tesz lehetővé.  Méretének és QHD-felbontásának köszönhetően a League of Legendsen kívül minden más tartalom és játék is gyönyörűen néz ki a monitoron.

Könnyen a saját igényeinkre tudjuk szabni; minden irányba forgatható, használható állított képernyőként is. A magasság a robosztus talpon könnyen beállítható és dönteni is gyerekjáték. Az AMD és Nvidia kártyávkkal rendelkezők is egyaránt örülhetnek, ugyanis a G-Sync és FreeSync Premium is támogatott az eszközzel, screen tearingnek tehát nyoma sem lehet. A 95%-os a DCI-P3 színskála lefedettsége pedig nagyszerű adottság olyan munkákra, ahol a színhelyesség kritikus szempont. Én magam is kipróbáltam kisebb-nagyobb grafikus-feladatok ellátására, csalódnom nem kellett.

Az AOC kifejezetten a League of Legends-játékosok ízlésére igazította a monitort, erre a dizájnra aligha tud nemet mondani egy hozzám hasonló LoL-os. A bekapcsolás után iszonyat hangos hangeffekttel felvillanó AOC x League of Legends logó után a játékban is használt Hextech Design vonallal találkozunk, ez monitorunk minden részén megtalálható. Az aranyozott formák körbeölelik az eszközt, hátul RGB-s LED csíkok fokozzák a hangulatot, ráadásul a monitor mögötti falat is egészen szépen megfestik. Manapság már sok monitor esetében alapvető felszereltség a beépített headset tartó és itt sincs ez másképp.

A monitor egyáltalán nem spórol a LED és RGB-fényekkel, ezekhez pedig társul egy gyári alkalmazás, amit letöltve néhány kattintással már kedvünkre szabhatjuk monitorunk világítását. Csatlakoztathatunk egy "távirányító" is, amellyel játék közben is tudunk váltani előre meghatározott profilok között, a LoL pedig külön gyorsgombot kapott, ezzel egyetlen másodperc alatt a Riot Games játékára optimalizálja beállításainkat. Óriási örömünkre a távirányítóval a monitor menüje is kezelhető, nem kell a hátsó részre dugott gombokat nyomkodnunk látatlanul, mindenre ott a távirányító az asztalunkon.

Csatlakozók terén sem spórol az AG275QXL, két HDMI 2.0, két DisplayPort 1.4, négy USB 3.2, 3.5mm-es audió és mikrofon bemenet is a rendelkezésünkre áll. A monitor mozgathatóságának köszönhetően pedig könnyen hozzájuk lehet férni. 

Összegezve, az AGON Pro AG275QXL nagyszerű választás mind játékra, mind különböző munkafolyamatok számára, akár kisebb grafikus feladatok ellátására is alkalmas. Könnyedén elfér bármilyen setupban, panelje tökéletesen kiszolgálja a mai gamer-elvárásokat, a LoL-os dizájn pedig egyszerűen hibátlan. Aligha van olyan League of Legends játékos, aki erre a monitorra nemet tudna mondani.

Hazánkban az AGON Pro AG275QXL 200-210 ezer forint körüli árakon kapható, a különböző boltok kínálatától függően.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!