Ezért éri meg PC-n játszanod a Returnalt!

Ezért éri meg PC-n játszanod a Returnalt!

Az eszméletlenül pörgős roguelike végre megkapta a PC-portját, így mostmár azoknak is elérhető, akiknek nincs PlayStation 5-ja!

Folytatódik a PlayStation exkluzív játékok PC-re való portolása, a Horizon Zero Dawn, a Marvel's Spider-Man és a God of War után egy újabb nagy nevet élvezhetnek a számítógépen játszók: február 15-én ugyanis PC-re is megjelent a Housemarque és a Climax Studios játéka, a Returnal!

A Returnal volt a PlayStation 5 egyik megjelenési címe, amit eredetileg 2021 április 30-án adtak ki. Egy harmadik nézetes lövöldözős játékról van szó, amelyben Selene Vassos szerepében kell túléjünk az Atropos bolygón. Miután Selene lezuhan a bolygón, megtalálja a saját holttestét, így derül ki Atropos szörnyű titka: minden alkalommal, amikor Selene meghal, az idő visszafele kezd folyni addig a pillanatig, amíg lezuhan a bolygón, és minden kezdődik elölről.

A Returnal ezzel az ügyes narratív fogással ülteti bele a roguelike játékok folyamatos újraéledését és újrakezdését a sztoriba, ami így tényleg szerves részét képzi az eseményeknek. A játék főleg az előbb említett genre elemeit emeli tripla-A szintre, azonban vannak benne pszichológiai horror-elemek is. A játékmenet az arcade-shooterekhez hasonló, eszméletlenül gyors és változatos, ugyanis rengeteg fegyver áll a Selene rendelkezésére. Emellett perkeket is ki lehet oldani a hatékonyabb hentelés érdekében, valamint pár halál után a grappling hook és hozzá hasonló eszközök is elérhetővé válnak, ami könnyebbé teszi Selene kijutását a véget nem érő pokolból.

A játéknak egyetlen nagy negatívuma van: a nehéz tanulási görbe. A 2021-es kiadáskor sokan a roguelike-ok Dark Soulsának nevezték, mivel nagyon hosszú ideig tart, mire az ember teljesen ráérez a Returnal mechanikáira – viszont ha kitanuljuk a fortélyokat, a játék hihetetlenül élvezetessé válik.

A PC port tekintetében sem lehet panaszkodni a Returnalra, tökéletesen illik az erősebb vasakra. Azonban tényleg szükség van egy jobb gépre ahhoz, hogy teljesen ki tudjuk élvezni a játék adta lehetőségeket, ugyanis 60 FPS alatt a gyors játékmenet egyszerűen nem ugyan olyan, mint felette. Ennek ellenére viszont az RTX 2070 és a Ryzen 2700X kártyáknál erősebb darabok már bőven viszik a játékot, szóval nincsenek lehetetlen elvárásai a Returnal PC-s verziójának. Így nem is csoda, hogy rengeteg max pontos értékelést kapott a kritikusoktól és a felhasználóktól egyaránt olyan oldalakon, mint a Metacritic.

Ha eddig esetleg az tartott vissza, hogy egy egész konzolra volt szükséged a Returnalhöz, akkor itt a tökéletes alkalom arra, hogy lezuhanj, majd kijuss Atropos bolygójáról!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!