FIFA: Ki a valaha volt legerősebb játékos?

FIFA: Ki a valaha volt legerősebb játékos?

„Erő, izom, tejet iszom!” – mondogathatja. 

A FIFA mint sorozat immár 30 éves. A számozott játékosértékelések (rating) már közel 20 éve a FIFA jellemzői közé tartoznak. A FIFA Ultimate Team és a benne található elképesztő mennyiségű különböző játékoselem lassan 15 éves lesz. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy mindezen gazdag történelem során egyetlen játékos sem kapott olyan kártyát, amely maximális fizikális (Physicality) tulajdonságokkal rendelkezett volna, egészen mostanáig?

Ha a legerősebb labdarúgókra gondolsz, melyek azok a nevek, akik először eszedbe jutnak? Nekem a képen is szereplő Adebayo Akinfenwa az első asszociációm, de van még néhány olyan jelölt, akiről nem földtől elrugaszkodott azt hinni, megkaphatta ezt a top ratinget. Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku, Didier Drogba, vagy épp Virgil van Dijk és Erling Haaland is a fizikalitás megtestesítői. Ám a helyes választ mégsem közöttük kell keresni. Akkor mégis ki lehet az, merülhet fel teljesen jogosan a kérdés.

Bevallom, magamtól én sem gondoltam volna rá, de minden idők legerősebb FIFA-játékosa nem más, mint – dobpergés – Sebastian Haller. Megemeljük kalapunkat az elenfántcsontparti játékos előtt, akinél a nyáron diagnosztizáltak súlyos betegséget, amelyet szerencsére sikeresen leküzdött és két hete már első gólját is megszerezte a Borussia Dortmund színeiben.

A statjai pedig nem csalás, nem ámítás a Squad Building Challenge-en keresztül elérhető Player Moments verziója kapta ezeket a brutális számokat. Sok játékost láttunk már, aki egyetlen attribútumkategóriában elérte a 99-es értéket, beleértve a fizikális attribútumokat is. A cikkben korábban említett összes játékosnak legalább egyszer volt például 99-es erősségi (Strength) statja, ám a kategória minden elemét még idáig senki nem maxolta ki. Ezt a hosszú sorozatot törte meg Haller, akinél az ugrás, az állóképesség, az erő és az agresszivitás a lehető legjobb értéket kapta. Ennél erősebbé senki nem válhat, legalábbis a jelenlegi, 99-ig tartó pontozási rendszerben nincsen erre lehetőség.

Az érdekes a történetben az az, hogy nem járt más sem már ettől messze, tehát az EA-nél már szerettek volna kiadni egy ilyen lapot. Az Augsburg támadója, André Hahn a Winter Wildcards verziójával mindössze egy ponttal maradt le erről. Ironikus módon pont a Strength nem lett nála 99-es, így néhány súlyzót még meg kell emelnie, hogy csatlakozhasson kollégájához.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!