Gyengén kezd a Sony legújabb PC-re is kiadott játéka

Gyengén kezd a Sony legújabb PC-re is kiadott játéka

Tény és való, hogy egy Ghost of Tsushima PC-s portnak mi is jobban örültünk volna.

Évekig sírt a PC-s közösség (köztük jó magam is), hogy valamit adjon már a Sony. Tök jó, hogy tele vannak minőségi exkluzív címekkel, de ezeket idővel jó lenne megjelentetni PC-n is. Hiába remek a PS5, nem mindenki akar konzolon játszani. Végül beadta a derekát a Sony, több játékukat is átültették már PC-re, ám úgy tűnik, nem minden arany, ami fénylik.

Néhány napja jelent meg például a Returnal! Az eredetileg 2021 áprilisában megjelent PS5 exkluzív játék több szempontból is érdekes darabja a Sony kínálatának. Egyrészt tökéletesen hozzá az elvárt minőséget, talán a PS5 leginkább újrajátszható játéka, szinte sosincs két ugyanolyan végigjátszás, ugyanakkor roguelike mivoltából adódóan egyedi darab, mely jóval kisebb tömegeket tudott maga mellé csábítani, mint társai. A Marvel's Spider-Mant, a God of Wart, a Ghost of Tsushimát minden PS5-tulaj ismeri, a Returnalt már kevésbé.

Ez látszik most a PC-s kiadás debütálásán is, hiszen 60 euróért került fel a játék Steamre, a kritikusok imádják, csak épp alig játszik vele valaki. A SteamDb számai alapján 6691 volt az egyidejű játékosok legnagyobb száma, ami a Sony PC-s kiadásainak második legrosszabbja. Egyedül a Sackboy: A Big Adventure teljesített rosszabbul, az Uncharted: The Legacy of Thieves Collection, a Days Gone, a Horizon Zero Dawn, a Marvel's Spider-Man és a God of War mind felülmúlták a Returnal debütálását.

Úgy látszik tehát, hogy a Sonynak jóval ügyesebben kell válogatnia játékai között, hiába előzte meg a PC-s kiadásokat nagy várakozás, a játékosok nem vevők bármire.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!