LoL: Ezért a mondatért kapott figyelmeztetést a legendás dzsungeles

LoL: Ezért a mondatért kapott figyelmeztetést a legendás dzsungeles

Az NA LCS valaha volt egyik legjobb dzsungelesét reportolta valaki azért, mert beírt egyetlen rossz mondatot a chatre.

Nem is olyan rég merült fel kérdésként a legnagyobb LoL-os közösségi fórumon, hogy miért és milyen mértékben szankcionál a Riot Games üzenetváltásokat figyelő automatizmusa. A chatelésért kapott jelentések után átmeneti némítás, durvább esetben akár hosszabb kitiltás is jár, amivel alapesetben nincs is semmilyen probléma. Ha valaki a másiknak a halálát kívánja, esetleg utalásokat tesz arra, hogy a felmenőinek milyen betegségben kéne szenvednie, annak értelemszerűen jár a tiltás. De ha valaki saját magát kritizálja egy kicsit erősebb kifejezéssel, az miért részesül ugyanebben az elbírálásban? Valamint tulajdonképpen miért is kapott figyelmeztetést Meteos, a Cloud9 egykori NA LCS-bajnok junglere?

Meteos reportját felkapta a közösség

Közel 200 000 megtekintésnél jár már az a Twitch-klip, amelyben látható, hogy egy elveszített mérkőzés után az ex-profi megkapja a figyelmeztetést a Riottól. Meteos annyit követett el, hogy beírta a chatre „im so horny" (magyar fordításban: nagyon kívánós/izgatott vagyok). Ennyi volt az összes írott kommunikáció, ami a jungler és a többi játékos között zajlott. 

Két kérdés merül fel az eset kapcsán. Miért jelentette bárki Meteost, aki tényleg csak ennyit írt a chatre? Miért kapott ezért azonnal figyelmeztetést?

Vannak tiltott kifejezesek, amelyekért azonnal jár a chatnémítás, majd a további szankciók. A „horny" nem tartozik ezek közé még úgy sem, hogy egyébként egy olyan állapotra utal, aminek a szexualitáshoz van köze. Bizonyára az a játékos, aki rányomott a felkiáltójelre, most boldog lehet azért, mert igaza volt a League of Legends káros tevékenységeket kiszűrő rendszere szerint. A kérdésekre a választ szinte biztosan nem kapja meg sem Meteos, sem a nézők, sem a LoL rajongói. Ezeket a furcsa eseteket azonban érdemes szem előtt tartani, nehogy te is beleszaladj egy hasonló szituációba. És akkor még nem kerültek elő azok a játékosok, akik szándékosan lefutják a mérkőzéseket, szabotálják mások játékát, mégsem kapnak érte semmit...

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te követted már akkor a profi LoL e-sportot, amikor Meteos NA LCS-t nyert a C9-nal?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.