Zöld utat kaptak az új Gyűrűk Ura mozifilmek

Zöld utat kaptak az új Gyűrűk Ura mozifilmek

Az új alkotásokra még Peter Jackson is áldását adta.

Minek? Köszönöm, hogy végigolvastad. Viccet félretéve, a Warner Bros. és a New Line Cinema újabb megállapodásának köszönhetően tényleg visszatérhetnek a rajongók Középföldére.

A Warner Bros Discovery vezérigazgatója, David Zaslav február 23-án, csütörtökön jelentette be, hogy J. R. R. Tolkien több könyvéből készülő filmnek az elkészítéséről szóló megállapodást kötöttek. Azonban a Tolkien világ jogainak nagy részét birtokló svéd Embracer Group nevű játékcéggel kötött megállapodás költségeit még nem hozták nyilvánosságra. Az Embracer egyébként a Middle-earth Enterprises 2022-es megvásárlásakor szerezte meg A Gyűrűk Ura filmek, játékok, különböző árucikkek, vidámparkok és az ehhez kapcsolódó élő produkciók jogait.

„A Middle-earth Enterprises közelmúltbeli felvásárlását követően izgatottan indulunk el ezen az új úton közösen a New Line Cinema és a Warner Bros Pictures stúdiókkal, hogy új és izgalmas módon hozzuk vissza Tolkien páratlan világát a nagyvászonra. Megértjük, hogy mennyire nagy becsben tartják ezeket a műveket, de a partnereinkkel együttműködve tisztelgünk a múlt előtt, és a jövőbe tekintve továbbra is ragaszkodunk majd a minőséghez.” - mondta Lee Guinchard, az Embracer vezérigazgatója.

A filmeket a Warner Bros. produkciós cége, a New Line Cinema fogja elkészíteni, ahol két évtizeddel ezelőtt Peter Jackson is megalkothatta 2001 és 2003 között a máig nagy népszerűségnek örvendő trilógiáját. Ezek a filmek világszerte közel 3 milliárd dolláros bevételt hoztak, a harmadik rész, A király visszatérése pedig 11 Oscart nyert, köztük bezsebelte legjobb filmnek járó díjat is. Az utána következő három Hobbit film már sokak szerint jóval gyengébbre sikeredtek, A hatalom gyűrűit pedig szerintem gyorsan felejtsük is el, így hát nem csoda, ha elég sokan szkeptikusak a most bejelentett projekttel kapcsolatban.

A Variety-nek adott közös nyilatkozatában Jackson azt mondta, hogy a Warner Bros és az Embracer minden lépésről tájékoztatta az új filmekkel kapcsolatban.

„Alig várom, hogy további beszélgetéseket folytassunk velük a kollégáimmal, mert szeretnénk meghallgatni a franchise-ról alkotott elképzeléseiket.” – mondta Jackson, Walsh és Boyens.

A New Line és a Warner Bros Animation ezeken túlmenően egy A Gyűrűk Ura című animációs filmen is dolgozik: The War of the Rohirrim címmel. Ez a történet 183 évvel A Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódik és alapvetően Helm Hammerhand, Rohan királyságának legendás vezetőjének életét és kalandját dolgozza fel. A tervek szerint 2024 áprilisában kerül a mozikba.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!