Nem szóltak a Halálos iramban egyik főszereplőjének, hogy visszatér a halálból

Nem szóltak a Halálos iramban egyik főszereplőjének, hogy visszatér a halálból

Michelle Rodriguez a moziban ülve látta meg, hogy a további filmekben is szerepelni fog.

2001-ben mutatták be az első Halálos iramban című filmet, ami teljes mértékben az utcai autózásra és a versenyzésre fektette a hangsúlyt. Az akkor a Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez és Jordana Brewster kvartettel fémjelzett alkotás, ha nem is találta fel a spanyol viaszt, de végre olyan formában ültette át a videójátékokban már jól ismert (főleg a Need for Speed juthat talán mindenkinek egyből az eszébe) zsánert a nagyvászonra, amivel rengeteg rajongót szerzett magának. Aztán, bár kimaradt a közvetlen folytatásból, később mégis a franchise első számú főszereplője lett Vin Diesel, aki gyorsan rájött, hogy a nagy, nagyobb, legnagyobb elvet követve – elképesztő mennyiségű pénzt kereshet – egy olyan szériával örvendeztetheti meg a rajongókat világszerte, ami végképp beírhatja magát a "filmművészet" történelemkönyvébe. 22 évente viszont eljön a sötétség, tudjuk jól, ez pedig a Halálos iramban franchise-t sem kerülte el, persze pénzügyileg szárnyal a projekt és minden egyes újabb epizódja egy remek popcorn mozi, de a megítélése azért évről-évre romlik.

Talán emiatt is érezte úgy Vin bácsi, hogy itt lenne az ideje kisajtolni az utolsó dollárokat a szériából, majd végül illendően lezárni az eszeveszett száguldozást. Az eddigi 10 epizód alatt számtalan színész is megfordult már a filmekben, ki a család mellett, ki pedig a család ellen tette le a voksát, de talán közülük is kiemelkedik Michelle Rodriguez, hiszen ő több ízben tűnt el, majd fel a vásznon – az 1. után bekerült még a 4-5(csak egy fotó erejéig)-6-7-8. részbe is, majd a spinoffban nem kapott szerepet, végül a kilencedikben láthattuk újra. Ezek pedig nem új keletű dolgok, gondoljunk csak arra, hogy visszatért már Jockey a Dallasban, de például a Barátok közt Magdi anyusa is felbukkant a halála után, igaz, csak szellemként.

Michelle Rordriguezt, a Halálos iramban sorozat egyik főszereplőjét viszont sokkolta, amikor kiderült számára, hogy karakterét, Lettyt megölték ugyan a negyedik részben, de a hatodikban ismét száguldani fog. Ugyanis nem szóltak neki, hogy retúrjegye van.

Rodriguez éppen Párizsban volt, amikor bemutatták a Halálos iramban ötödik részét (Fast 5), amiben ő már nem szerepelt. Beült rá a moziba, és majdnem leesett a székről, amikor a végefőcím után látható jelenetben kiderült számára, hogy mégis van jövője a szériában. Az ominózus jelenetben Eva Mendes karaktere a Dwayne Johnson által alakított Luke Hobbs orra alá dugja Letty fényképét, és felteszi a költői kérdést: hiszel a szellemekben?

„Banyek, senki nem szólt nekem erről, legalább egy telefont megereszthettek volna. Magamtól kellett rájönnöm” – idézi a színésznőt a FandomWire.

Rodriguez rögtön felhívta a sorozat főszereplőjét és producerét, Vin Dieselt, hogy árulja el, mégis mi folyik. Diesel felhívta a figyelmét, hogy nincs szó átverésről. A szériát gyártó stúdió, a Universal egyik értekezletén Diesel bedobta az ötletet, hogy Letty visszatérhetne, de akkor senki nem bólintott rá, mondván, a karakter már meghalt, nyugodjék békében. Rodriguez is ott volt a megbeszélésen, de úgy könyvelte el, hogy a felvetést végül nem fogadták el. Arról már valóban nem értesítették, hogy később Dieselnek sikerült keresztülvernie elgondolását.

A színésznő persze nem bánta, hogy további epizódokban nyomhatja a gázt, ám érdekes módon nem szeretne szerepelne egy kizárólag női akcióhősöket felvonultató extra Halálos iramban folytatásban. Az eredeti széria ugyanis hamarosan véget ér a tizedik, dupla filmmel (Halálos iramban 10), utána viszont folytatódhat a franchise más karakterekkel. Rodriguez úgy véli, a húsz évet végigharcoló hősök most már vonuljanak vissza, és adják át fiataloknak a stafétát, ő már nem szeretne megint volán mögé ülni ebben a benzinszagú univerzumban.

A feminista Halálos iramban valószínűleg el fog készülni, mert Donna Langley, a Universal Pictures elnöke kiváló ötletnek találja, és az ő szava filmes berkekben majdnem szentírás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!