LEC: 15-ből 10, söprés a döntőben, irány az MSI!

LEC: 15-ből 10, söprés a döntőben, irány az MSI!

Először csapott össze LEC-döntőben a G2 Esports és a MAD Lions.

Volt olyan pillanat tegnap, amikor egyszerre 560 000-nél is többen ültek azért a képernyők elé, hogy élőben kövessék a G2 Esports és a MAD Lions Bo5-ös szériáját. Az LEC 2023-as téli szezonjának döntőjében az EMEA-régió korábbi bajnokai csaptak össze, azonban a valódi izgalmak sajnos elmaradtak. Söpréssel ért véget a finálé, de legalább abban bízhatnak a rajongók, hogy Európának és a környező részeknek van egy olyan együttese, amelyik ismét kompetens lehet majd a nemzetközi vizeken. Az első állomás a londoni 2023-as MSI, ahova ezzel a magabiztos győzelemmel kijutottak Capsék!

G2 Esports vs MAD Lions (3-0)

A rekordbajnok ott folytatta, ahol egy héttel korábban abbahagyta. Egyszerűen más szintet képvisel most a mezőnyben a Dylan Falco vezette ötös, ugyanis ennyire kreatív draftokat egyetlen más edző sem tudott összerakni a hőskiválasztási és -tiltási fázisokban. Persze ehhez az is kell, hogy olyan zsenik kapjanak szerepet a kezdőben, mint Caps, Hans Sama és Mikyx. A 15. LEC-döntőjében láthattatok a dán midestől Taliyah-t és Kledet, utóbbi hőst egyébként BrokenBlade is elhozta egyszer magának. Az Oroszlánokon érződött, hogy sokat kivett belőlük a 26 óra alatt lejátszott 9 mérkőzés, nem tudtam érdemben felkészülni utolsó ellenfelükből.

A döntő legértékesebb játékosának (MVP) a szakértőkből, casterekből és streamerekből álló zsűri Capst választotta, a még mindig csak 23 éves legenda tényleg "Claps" volt a szezont lezáró Bo5-ben. A G2 ezzel a győzelemmel mindent vitt, ugyanis nemcsak a 2023-as Mid-Season Invitational tornára jutottak ki, hanem kvalifikálták magukat az LEC 2023 Season Finalsbe is. A MAD Lionsnak be kellett érnie azzal, hogy 100 pontot szereztek, amely majd jól jön a nyári szezon utáni matekozásnál.

A harmadik helyen a KOI zárt (80 pont), a negyedik helyett kisebb meglepetésre az SK Gaming húzta be (60 pont). A játékosoknak mindössze két hét áll rendelkezésre arra, hogy kipihenjék a fáradalmakat, március 11-én már indul is az LEC 2023 Spring Split, a tavaszi szezon. Természetesen a meccseket magyar nyelven követhetitek majd, addig az Esport1.hu oldalán olvashattok friss híreket és érdekességeket az EMEA-régió topligájáról.

Ha szeretnél nyerni egy Call of Duty: Modern Warfare 2-t, akkor klipeld ki és küldd el nekünk legjobb LoL-os megmozduálsaidTovábbi részleteket erről a kihagyhatatlan nyereményjátékról itt olvashatsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted tavasszal is bajnok lesz a G2?