Két újabb trófea után Brendan Fraser minden eddiginél közelebb az Oscar-díjhoz

Két újabb trófea után Brendan Fraser minden eddiginél közelebb az Oscar-díjhoz

Két újabb nívós díjat vehetett át a színész élete egyik, ha nem a legjobb alakításáért.

Brendan Fraser neve leginkább a kilencvenes években és a kétezres évek elején csengett igazán jól, miután olyan filmekben szerepelt, mint a Múmia trilógia vagy Az őserdő hőse. Az utóbbi évtizedben viszont eléggé eltűnt, legalábbis jóval kevesebb figyelmet kapott a színész Hollywoodban és a világ többi részén is, míg nem jött A bálna, a szerep kedvéért pedig hihetetlen átalakuláson ment keresztül, de a játéka is olyannyira pazarul sikerült, hogy Oscar-díjra jelölték érte. Nem lesz egyszerű a dolga, hiszen nem kisebb nevekkel kell megküzdenie az elismerésért, mint Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (A sziget szellemei), Bill Nighy (Living), Paul Mescal (Volt egyszer egy nyár).

Mindenesetre A bálna kritikai sikert aratott és emellett a nézők nagy része is imádja, mi sem jelzi ezt jobban, hogy Rotten Tomatoes oldalán 91%-on áll, míg Metacriticen 7.7 pontot kapott. Nem véletlenül, hiszen tényleg a hátán viszi a filmet, és még a rendező is elmondta, hogy hihetetlen, amit összehozott a forgatások során ebben a szerepben. Alakításáért pedig most a Golden Globe-jelölt színész átvehette az amerikai színészszakszervezetének (Screen Actors Guild-díj) és a hollywoodi filmkritikusok szakszervezetének (Hollywood Critics Association) elismerését Darren Aronofsky drámájában nyújtott alakításáért.

Február 24-én tartották a 6. Hollywoodi Kritikusok Szövetségének díjátadó gáláját, ahol Brendan Fraser a legjobb színésznek járó trófeát vihette haza. A színész komoly versenytársakat utasított maga mögé, köztük Austin Butlert (Elvis), Colin Farrellt (A sziget szellemei), Paul Mescalt (Volt egyszer egy nyár) és Tom Cruise-t (Top Gun: Maverick). A színész korábban megkapta a 2023-as Critics Choice Awards díját is.

Február 26-án kiosztották az Oscar-díj előszobájaként emlegetett SAG Awards gála díjait, ahol Brendan Fraser vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot. A szakma legrangosabb elismerését, a 95. Oscar-díjátadót március 12-én rendezik, ahol A bálna (The Whale) összesen 3 jelöléssel van versenyben az aranyszobrokért (Legjobb férfi főszereplő, Legjobb női mellékszereplő és a Legjobb smink és frizura).

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!