LEC: Ők voltak a legeredményesebbek a téli rájátszásban

LEC: Ők voltak a legeredményesebbek a téli rájátszásban

Úgy fest, a G2 Esports nem csak a döntőben, hanem a számokban is dominált.

Vasárnap kicsit antiklimatikusan, de véget ért a 2023-as League of Legends EMEA Championship Winter Split, amelynek rájátszását a G2 Esports nyerte meg, így ők lettek az elsők, akik bebiztosították a helyüket a Mid-Season Invitational idei tornáján! A szezon végeztével pedig lezárult az adatgyűjtés is, pontos képünk van arról, hogy ki milyen statisztikákat hozott össze a Winter Playoffsban – de kik voltak a legeredményesebbek a számok alapján?

A legjobb 5 KDA egy csapatnál

A G2 Esports 3-0-ra mosta le a Szurdokról a MAD Lions csapatát, mind csapatszinten, mind egyénileg jobbak voltak, mint Javier "Elyoya" Prades Batalláék ötöse. Ez a Games of Legends statisztikai oldalon is tisztán látszik, ugyanis a G2 Esports tagjaiból állt össze a Playoff KDA top 5-je: 9,4-el Steven "Hans sama" Liv áll az élen, őt követő Sergen "BrokenBlade" Celik 6,7-es mutatóval, majd 6,4-el Martin "Yike" Sundelin is beszállt a buliba, utána Rasmus "Caps" Borregaard Winther jön 4,2-vel, a sort pedig Mihael "Mikyx" Mehle zárja, aki 3,7-es számmal az ötödik legjobb KDA-val rendelkező játékos volt a téli rájátszásban. Ezekkel a mutatókkal, valamint a G2 Esports scrimeken mutatott győzelmi arányával még kevésbé meglepő az, hogy ilyen simán megnyerték a téli LEC-t.

Azonban ez az egyetlen mutató, amelyben a G2 Esports, vagy a csapat egyik tagja osztatlanul megszerezte az első helyet. Az egymeccsen szerzett legtöbb frag mutatóját Matyás "Carzzy" Orság vezeti, aki az SK Gaming ellen 11 fraget zsebelt be Dravennel. Holtversenyben áll vele Emil "Larssen" Larsson, aki a MAD elleni első mérkőzésen solo carryzett Tristanával, valamint Hans sama is osztozik a dobogó legfelső fokán aki a KOI ellen Sivirrel húzott be 11 gyilkosságot. A negyedik helyen szintén Hans áll, aki a KOI ellen egy 10/1/5-ös Miss Fortune-t ment, végül pedig Elyoya zárja a sort, aki 10 killel fejezte be a G2 Esports elleni döntő harmadik meccsét, de sajnos így sem tudta megmenteni a társait a bukástól.

A legjobb CSM-et, vagyis farm/percet a KOI lövésze, Markos "Comp" Stamkopoulos hozta össze, bár a kicsit felgyorsult metában ő sem tudta elérni a 10 miniont percenként: a görög lövész 9,3-as CSM-mel lett a legeredményesebb. Őt követi Hans sama, aki mindössze 3 tizeddel maradt le kollágájától. A harmadik helyre fért be a mezőny egyik legjobb újonca, Thomas "Exakick" Foucou, aki 8,7-es CSM-et produkált, 8,6-tal pedig Carzzy lett a negyedik. Az utolsó helyre meglepő módon egy ADC helyett egy toplaner ért oda, a MAD Lions sztárimportja, Kim "Chasy" Dong-hyeon lett az ötödik.

Az öt legdominánsabb csapat listáját sem a G2, hanem a MAD lions vezeti, akik percenként 2226 aranyat szereztek az SK Gaming ellen harmadik mérkőzésükön, amelyet mindössze 24 perc alatt nyertek meg. A KOI érte el a második és az ötödik legjobb eredményt, a MAD ellen 2175-ös percenkénti aranymutatójuk volt, a G2 ellen pedig 2115-ös GPM-et hoztak össze. A harmadik és a negyedik helyet viszont ismét a G2 zsebelte be, Capsék a MAD ellen 2122-es, a KOI ellen pedig 2119-es GPM-mmel büszkélkedhettek.

Persze a számokat mindig egy csipet sóval kell kezelni, hisz az olyan adatokat, mint a meccs tempója vagy a zónázás egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehet mérni. Viszont nem véletlen, hogy a G2 neve ilyen sokszor felmerül. Caps, Larssen és Elyoya menetelése kevesebb, mint két hét múlva, március 11-én folytatódik, a magyar nyelvű közvetítést pedig a megszokott módon a lolesports.com mellett az esport2TV Twitchen, az esport1 YouTube-on és az esport1 oldalán követhetitek!

Ha pedig inkább saját rekordokat állítanál fel például egy olyan játékban, mint a Call of Duty: Modern Warfare 2, akkor vegyél részt az esport1 ClipRace-en, ahol a fődíj az Infinity Ward új játéka!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik csapat játéka tetszett a legjobban?