A világ legjobb játékaiban szurkolhatunk majd a Magyar E-sport Válogatottnak

A világ legjobb játékaiban szurkolhatunk majd a Magyar E-sport Válogatottnak

Kezdődik a 2023-as MEV-szezon, nemsokára jönnek az első nemzeti válogató versenyek is! Mutatjuk, hogy idén milyen játékokban szurkolhatunk majd hazánk legjobbjainak.

Idén újra megrendezésre kerül az IESF World Esports Championships, amelyen a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) az IESF-hez való kapcsolódása nyomán, az előző évekhez hasonlóan idén is válogatott csapatokat delegálhat a világ egyik legnagyobb e-sport tornájára. Idén a romániai Jászvásár ad otthont az IESF E-sport Világbajnokságának, ahol az egyes nemzetek válogatottjai öt játékban bizonyíthatják, hogy ők a legjobbak!

Az idei versenyszámok között a Counter-Strike: Global Offensive, a Dota 2, a TEKKEN 7, az eFootball 2023 és a PUBG Mobile szerepel, így ismét több platformon bizonyíthatnak hazánk legjobb játékosai. Az első kettő címet PC-n játsszák majd az e-sportolók, a TEKKEN és az eFootball platformja PlayStation 5 lesz, de a mobilos játékosok sem maradnak ki, hisz a PUBG Mobile csak ezen a platformon lesz elérhető.

Persze hosszú út vezet az IESF World Esports Championships bajnoki címei felé. A CS:GO válogatottat március végén ismerhetjük meg, miután lezajlott a két nyílt nemzeti selejtező, melyek után a legjobb csapatok a zárt nemzeti döntőben jutnak dűlőre arról, hogy ki képviselje Magyarországot az IESF világbajnokságon. Szintén március utolsó hetében kerül megrendezésre a nemzeti Tekken 7 offline válogató verseny, amelyet a budapesti Gamerlandben tartanak meg, párhuzamosan az eFootball 2023 kvalifikációs tornájával, amelynek szintén a Gamerland ad otthont. A PUBG Mobile válogatót március közepén tartják meg online formában, míg a magyar Dota 2 válogatottat a HUNESZ szakmai tanácsa jelöli ki.

A válogatott tagjai ezután az IESF WEC 2023 regionális selejtezőin vesznek részt. Ezt követően jön még a java, az IESF WEC 2023, amelyet augusztus 24. és szeptember 4. között rendeznek meg a már fent említett Jászvásáron.

A HUNESZ kiemelt célja az, hogy a Magyar E-sport Válogatotton keresztül feltegye hazánkat a világ e-sport térképére, valamint hogy a lehető legjobb eredményekhez segítség hozzá Magyarország kiemelkedő tehetségeit. Erről, és még sok másról beszélgettünk a Magyar E-sport Szövetség alelnökével, Kis Balázzsal az Esport1 Podcast legújabb részében!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!