Folytatódik az egyik legizgalmasabb magyar e-sport projekt, visszatér a Magyar E-sport Válogatott

Folytatódik az egyik legizgalmasabb magyar e-sport projekt, visszatér a Magyar E-sport Válogatott

2021. szeptember 20-át valódi e-sport történelmi napként könyvelhetjük el, hiszen ekkor mutatta be a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) először nagyközönség előtt a Magyar E-sport Válogatottat (MEV).

Hosszadalmas és fáradhatatlan munkafolyamatokat követően sikerült elérni, hogy Magyarországot teljes jogú tagállamként a HUNESZ képviselhesse a Nemzetközi E-sport Szövetségben (IESF), az Európai E-sport Szövetségben (EEF), és a Globális E-sport Szövetségben (GEF) is. Ennél jobb hírt pedig nem is kaphatott volna anno a hazai e-sport, hiszen támogatási és fejlődési egész tárháza nyílt meg a magyar játékosok és csapatok előtt, a Magyar E-sport Válogatotton keresztül.

A kapcsolódás nyomán hazánk jogosult a kontinentális és világeseményekre válogatott játékosokat és csapatokat delegálni, olyan méltán népszerű játékokban, mint a CS:GO, a Tekken vagy a Dota. A játékosok kiválasztása, a válogatottak felállítása, minden esetben a profi háttérstáb munkája nyomán történik, online vagy offline válogatók segítségével, vagy akár ezek kombinációja által. A válogató versenyeken csak magyar állampolgárságú játékosok vehetnek részt.

„Hosszútávú célunk, egyrészt a magyar játékosoknak megmutatni, hogy a különböző ligarendszereken és a külföldi versenyeken kívül van még egy olyan szint, amihez tudnak csatlakozni. Másrészt szeretnénk magát a válogatott márkát is felépíteni, hogy ez egy olyan nemzeti érzelmű csapat és lehetőség, ami biztosítja azt, hogy hazánk legjobbjai megtudják magukat mutatni a külföldi színtéren, és Magyarországot fel tudják helyezni a nemzetközi e-sport térképre.” – nyilatkozta Kis Balázs, a HUNESZ alelnöke.

A megalakulást követő minden esztendőben hazánk legjobbjai képviselhették Magyarországot a különböző világversenyeken, amelyekre általában egy előzetesen kiírt regionális selejtezőn keresztül vezetett az út. A nemzetközi porondon való helytállás mellett kiemelt figyelmet kap a HUNESZ utánpótlásképzése is, amelyről az edukációs programok mellett a folyamatos versenylehetőségek, a rendszeres fejlődési lehetőségek gondoskodnak. Ahogyan az elmúlt években már láthattuk, úgy a Magyar E-sport Válogatott idén is az IESF – a Nemzetközi E-sport Szövetség által rendezett – világbajnokságon és az Európa-bajnokság versenyén vehet majd részt.

Ezek során pedig többek között olyan népszerű és izgalmas játékokban szurkolhatunk majd hazánk legjobbjainak, mint a CS:GO, a Dota2, a Tekken 7, az eFootball 2023 és a PUBG Mobile! Ha úgy érzed bármelyik játékban megállod a helyed a profik között, érdemes figyelned majd az Esport1, a HUNESZ és a Magyar E-sport Válogatott felületeit is, ahol részletes infókat találtok majd az érkező selejtezőkről és versenyekről.

Bár csak néhány éve indult a projekt, már ilyen rövid idő alatt is, elértek a válogatottak néhány remek eredményt, melyek sorát idén is tovább növelhetik.

  • Tekken 7 Európa-bajnoki 3. helyezés
  • Rocket League Európa-bajnoki 5-6. helyezés
  • Assetto Corsa Európa-bajnoki 1. helyezés
  • Assetto Corsa Európa-bajnoki 3. helyezés
  • Assetto Corsa világbajnoki 3. helyezés
  • Dota 2 Európa-bajnoki 3. helyezés

A HUNESZ és a Magyar E-sport válogatott továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország a nemzetközi- és világversenyeken a lehető legjobb eredményeket érje el és felkerüljünk a világ e-sport térképére. Ennek kapcsán a HUNESZ alelnökével, Kis Balázzsal beszélgettünk, aki részletesen is mesélt arról, honnan indult, miként működik és merre tart a Magyar E-sport Válogatott.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!