Rendesen megnyomta az idei évet a Magyar E-sport Válogatott, csak így tovább!

Rendesen megnyomta az idei évet a Magyar E-sport Válogatott, csak így tovább!

Több játékban képviseltették magukat hazánk legjobbjai a nemzetközi tornákon.

Egyre közelednek a decemberi napok, ezért érdemes már most visszatekinteni azokra az eredményekre, amelyeket a Magyar E-sport Válogatott tagjai elértek az idei megmérettetéseken. Az IESF és a GEF által rendezett nemzetközi tornákon több alkalommal kifejezetten sikeresen szálltak virtuális ringbe azok a profi videójátékosok, akiket a Magyar E-sport Szövetség végig elkísért ezekre a küzdelmekre. A HUNESZ mellett ki kell emelni a TippmixPro és a K&H támogatását, valamint az Esportmillát és az Esport1-et, amely szervezetek folyamatosan azon dolgoztak, hogy minél több emberhez jusson el a MEV híre. 

Ezeket olvastad már?

Két harmadik hely is felkerült a listára

A Rocket League Európa Bajnokságon a Budapest Five csapatának tagjai elképesztő vehemenciával fektették félvállra a csoportkörben ellenfeleiket, így veretlenül jutottak be a rájátszásba. Ott a britek állították meg Negsyt, Mstr.-t és Meshinn a felső ágon, ezért az alsóágon a svédek elleni sima 3-0 után a bronzérmet akasztották a srácok nyakába. A CS:GO-sok szintén egy harmadik helyet szereztek, igaz ők ezt a vb-selejtezőn érték el. Magán a jászvásári IESF World Esports Championship 2023-on a körülmények ellenére a lehető legtöbbet ki tudták hozni magukból, így egy fantasztikus 5-8. helynek örülhettek. A rájátszásban az üzbégek sem tűntek verhetetlennek, azonban az első pálya után hatalmas egyéni teljesítményeknek köszönhetően végül az ázsiaiak örülhettek.

Nagy Krisztina "Kriszti" a női eFootball Európa Bajnokságon, Katowicében a top 6-ban zárt a parázs meccsek után, a Dota 2 VB-selejtezőn negyeddöntőben véreztek el hazánk fiai. PUBG MOBILE-ban egy 13. helyezést hozott össze a magyar négyes az európai vb-kvalifikáción, Varga Bendegeúz "Bende" a 13. hellyel távozott a férfi eFootball Európa Bajnokságról. Nem szabad elfeledkezni Ambrus Zoltán "Genzóról" sem, aki szintén ott volt Iașiban az európai vb-s selejtezőn, ahol a csoportkörből sajnos nem sikerült neki továbblépnie a kiesées szakaszba.

A Magyar E-sport Válogatott összes idei eredménye a GEF és IESF rendezvényein

  • GEF - Global Esports Games 2023 (Riyadh Szaúd-Arábia) - eFootball - európai selejtező 4.hely
  • IESF - 15th World Esports Championship (Románia) - Tekken (csoportkör)
  • IESF - 15th World Esports Championship (Románia) - PUBG MOBILE európai regionális selejtező. 13. hely
  • GEF - European Games Esports Championships (Katowice, Lengyelország) - eFootball férfi: 13. hely
  • GEF - European Games Esports Championships (Katowice, Lengyelország) - Rocket League: 3. hely
  • GEF - European Games Esports Championships (Katowice, Lengyelország) - eFootball női: 5-6. hely
  • IESF - 15th World Esports Championship (Románia) - CS:GO: 5-8. hely - európai selejtező 3. hely
  • IESF - 15th World Esports Championship (Románia) - DOTA 2 európai selejtező 5. hely
  • IESF - 15th World Esports Championship (Románia) - eFootball (csoportkör)
  • GEF - Global Esports Games 2023 (Riyadh Szaúd-Arábia) - PUBG MOBILE - európai selejtező 5. hely

Mindeközben a DomiNation eSports két kiválósága, Sero és GardaBenya épp Montenegróban árazza be a mezőnyt. Az eAdraitic League versenyében eddig nem találtak legyőzőre a srácok!

Reméljük, hogy jövőre legalább ennyi játékban képviseltetik magukat a Magyar E-sport Válogatott tagjai, akikre egy egész ország büszke lehet!

Kövess Minket!



Gamer szótár