IESF WEC 2023: Elindult a visszaszámlálás, kezdődik az eFootball vb Bende számára!

IESF WEC 2023: Elindult a visszaszámlálás, kezdődik az eFootball vb Bende számára!

Kontroller a kézbe, irány a pálya, hamarosan kezdődik a 2023-es IESF WEC eFootball bajnoksága!

Ebben az esztendőben a romániai Jászvásár ad otthont az IESF esport világbajnokságnak, melyet augusztus 26. és szeptember 2. között rendeznek meg, a Magyar Esport Válogatott pedig több játékban is jelen lesz majd, hogy felvegye a versenyt a világ legjobbjaival. Szoríthatunk majd hazánk legjobbjainak CS:GO-ban, Tekken 7-ben és eFootballban is. Néhány nap és kezdődik a verseny!

A virtuális labdarúgás szerelmeseinek jó hír, hogy Bendejuice ott lesz a világbajnokságon, miután idén másodszor is megnyerte a nemzeti válogatóversenyt, így 2022 után ismét ő képviselheti Magyarországot a nemzetközi esport tornán. Legutóbb Lengyelországban a European Games Esports Championship keretein belül szerepelt a Magyar Esport Válogatott tagjaként, akkor hajszál híján, de elmaradt a csoda. Az eddigi tapasztalatok alapján most sem lesz könnyű dolga, rendkívül erős a mezőny, de most az egyszer igazán mellénkállhatna egy kis szerencse is.

A sorsolás megtörtént, a csoportok felálltak, így Bendének a következő országok játékosai ellen kell majd bizonyítania:

  • Haiti
  • Szíria
  • Szaúd-Arábia
  • Dzsibuti
  • Szerbia

A résztvevő országokat 16 darab 7 fős (esetenként 6 fős) csoportokba osztották, amiken belül mindenki játszik majd mindenki ellen egy Bo2-es összecsapást. Minden egyes mérkőzésért külön pontokat lehet gyűjteni és a végén az a 3 játékos jut tovább a csoportokból, akik a legtöbb pontot gyűjtötték. A csoportelsők a rájátszás második körébe, míg a csoportokon belüli második és harmadik helyezést elért játékosok a rájátszás első körébe juthatnak. Innentől kezdve már Bo3-as találkozókat rendeznek, a hibákat viszont kegyetlenül büntetik majd,  a párosítások vesztesei végleg kiesnek a tornáról, míg a győztesek a következő körben folytathatják, tehát nincs alsó-ág. A finálét Bo5-ös párharc formájában bonyolítják le.

A verseny összdíjazása 20 ezer dollár, ami az alábbiak szerint oszlik el a legjobb 3 között:

  1. hely: 10000 dollár
  2. hely: 6000 dollár
  3. hely: 4000 dollár

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kezdődnek Bende mérkőzései, de bízunk benne, hogy sikerül majd bejutnia a rájátszás legjobbjai közé, ahonnan már élőben is követhetjük játékát.

Kövess Minket!



Gamer szótár