Genzo és BendeJuice is duplázni tudott, ismét válogatott játékosokká avanzsáltak!

Genzo és BendeJuice is duplázni tudott, ismét válogatott játékosokká avanzsáltak!

Március utolsó hétvégéjén két játékban is lezajlott a magyar e-sport válogatottságért zajló nemzeti válogatóverseny, a maratoni napok végére kiderült kik képviselhetik majd hazánkat 2023-ban eFootballban és Tekken 7-ben.

Offline körülmények között tartották meg a Magyar E-sport Válogatott nemzeti válogatóit, a Gamerlandben megrendezett eseményen hazánk legjobb eFootball és Tekken 7 játékosai mérhették össze tudásukat. Mivel idén újra megrendezésre kerül az IESF World Esports Championships, ezért a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) az előző évekhez hasonlóan idén is válogatott csapatokat delegálhat a világ egyik legnagyobb e-sport tornájára. Ebben az esztendőben a romániai Jászvásár ad otthont az IESF e-sportvilágbajnokságának, ahol az egyes nemzetek válogatottjai öt játékban bizonyíthatják, hogy ők a legjobbak! A Magyarországot képviselő delegáció mind az öt játékban megméretteti magát (CSGO, PUBG Mobile, Dota 2, Tekken 7 és eFootball), két cím esetében pedig már véget értek a válogatóversenyek és megismerhettük a Tekken 7 és az eFootball 2023 idei válogatott játékosát is!

Tekken 7

2021-hez hasonlóan, idén is Genzo öltheti magára a Magyar E-sport Válogatott mezét, miután nagyszerű teljesítményt követően ő nyerte meg a szombati válogatót. A B-csoportból vágott neki a küzdelemnek, ahol hibátlanul végzett (5 győzelem), majd a rájátszás első körét (Top 8) is sikerrel teljesítette, miután 3:0-ára nyert Naruto96 ellen. Az elődöntőben aztán Dragonyatsu nagy falatnak bizonyult és a 3:0-ás vereség után az alsó-ágon folytathatta útját. Itt előbb Hedgeni ellen sikerült 3:2-re nyernie, majd LordDK-t verte magabiztosan 3:0-ára, végül revansot vett 3:2-vel Dragonyatsun is, így beverekedte magát a fináléba. Az addig százszázalékos Andris0926 előnyből várta őt a nagydöntőben, de Genzo annyira belejött a játékba, hogy előbb kiegyenlítette a Bo7 megnyerésével a finálét, majd a következő Bo7-es mérkőzést is behúzta 4:2-vel, így indulási jogot szerzett magának a romániai világbajnokságon.


Forrás: facebook.com/magyaresport

eFootball 2023

A csoportküzdelmeket követően kialakult az egyeneses kieséses szakasz, ahol a legnagyobb eséllyel a négy csoportgyőztes (totti103, BendeJuice, GeraG és DaNiHun95) vághatott neki a mérkőzéseknek. A negyeddöntők után már csak ketten maradtak talpon - BendeJuice és Timo - pechjükre pedig pont egymással kerültek össze, másik ágon pedig csatlakozott hozzájuk Timo és Chris_maj. Tavalyhoz hasonlóan a Bo5-ös döntőt újfent Bende nyerte meg.

A nemzeti válogató számára a B-csoportból startolt, ahonnan 3 meccsből 9 pontot gyűjtve jutott tovább, aztán a negyeddöntőben HorvathGabort verte 2:1-re, az elődöntőben DaNiHun95-t 2:0-ára győzte le, míg végül 3:0-ás sikert könyvelhetett el a fináléban, így ismét ő lehet a Magyar E-sport Válogatott eFootball-játékosa.


Forrás: facebook.com/magyaresport

Gratulálunk a nyerteseknek! Alig várjuk, hogy ismét a válogatott játékosoknak szurkolhassunk az IESF világbajnokságán. Tartsatok velünk a következő napok és hetekben is, kövessétek a válogatottat Facebookon, Instagramon és Twitteren is, hiszen hamarosan feláll a CS:GO- és a Dota2-válogatott is, aztán kezdődhetnek a versenyek!

A LAN hangulatát néhány képpel élhetitek át, ezeket a következő galériában gyűjtöttük össze:

A galériáért kattints a képre!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!