IESF WEC 2023: Hamarosan nekivághat válogatott játékosunk a Tekken 7 világbajnokságnak

IESF WEC 2023: Hamarosan nekivághat válogatott játékosunk a Tekken 7 világbajnokságnak

Pár nap és kezdődik a Tekken 7 bunyó!

Közeledik az IESF esport világbajnokság, amelynek 2023-ban Románia, egész pontosan Jászvásár lesz a házigazdája. Több játékban is ott lesznek majd hazánk legjobbjai a nemzetek számára kiírt legrangosabb esport tornán, így szurkolhatunk majd CS:GO-ban, Tekken 7-ben és eFootballban is Magyar Esport Válogatottunknak. Tekken 7-ben augusztus 26. és szeptember 2. között rendezik meg a küzdelmeket, a tét pedig nem kicsi, a világbajnoki cím és persze a busás pénznyeremény!

Ezeket olvastad már?

A résztvevő országok képviselőit 16 darab 6 fős (egyes esetekben csak 5 fős) csoportba osztották be, Magyarország a J-csoportban kapott helyett, ahol Moldova, Guam, Jordánia, Marokkó és Chile vár majd ránk. Magyar színekben a válogatóverseny győztesét, Genzót láthatjuk majd a csoportmérkőzések során, ahol Bo3-as összecsapásokban bizonyíthat és harcolhatja ki a továbbjutást. A recept egyszerű, a meccsek győztesei 3 ponttal gazdagodnak, a rájátszásba pedig az a 48 játékos juthat majd be, akik a legtöbb pontott gyűjtötték a csoportkör során. A csoportkörben még lesz lehetősége a játékosoknak kijavítani 1-1 hibát, a rájátszásban viszont már nem, nem lesz alsó ág, a veszteseknek ott azonnal búcsúzniuk kell a tornától. A torna ezen szakaszáig minden egyes csata Bo3-ban zajlik, az elődöntőket viszont már Bo5-ben rendezik le, a fináléban pedig, az első hely sorsát egy Bo9-es párharc dönti majd el! A magyar meccsek pontos időpontja egyelőre ismeretlen.

A végén csak a virtuális dobogósokat díjazzák:

  1. hely: 10 000 dollár
  2. hely: 6000 dollár
  3. hely: 4000 dollár

Sajnos a csoportkörről technikai akadályok miatt nem lesz élő adás, de bízunk benne, hogy Genzo sikerrel veszi majd az akadályokat, bejut a rájátszás a legjobbjai közé, ahol már élőben is szurkolhatunk majd neki!

Kövess Minket!



Gamer szótár