Pörgetnéd a TikTokot? Nem úgy van az!

Pörgetnéd a TikTokot? Nem úgy van az!

A következő hetekben már élesedik az új funkciója az appnak.

Az eddigi legdurvább és legagresszívebb korlátozását jelentette be a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb mobilos alkalmazása, a TikTok. A következő hetekben élesedik majd az applikációban az a funkció, amely a 18 év alatti felhasználóknak napi 1 órában korlátozza a képernyőidőt. Így óvná meg a vállalat a tinédzsereket attól, hogy a fiatalabb korosztály megállás nélkül fogyassza a tartalmakat.

@esport1.hu Hiába volt szoros a harmadik meccs, ezzel a teamfighttal a G2 bebiztosította a 3:0-ás győzelmet! #esport1 #riotgames #riotgamesleagueoflegends #leagueoflegends #lec #madlions #mad #g2 #twitch #stream #nekedbe #nekedbelegyen #fyp #foryou ♬ original sound - Esport1 Hungary

Van azonban kiskapu

Bár alapbeállításnak számít majd ez az új feature, nem kell attól tartania a felhasználóknak, hogy tényleg napi 1 óra után ne pörgethessék tovább a videókat. Az app a 60 perces limit elérése után arra kéri majd meg a usert, hogy üssön be egy jelszót, így tovább folytatható a tartalomfogyasztás. Cormac Keenan, a TikTok biztonsági csapatának vezetője elárulta, hogy a cég egy kifejezetten gyerekekkel foglalkozó kórházon belül található laboratóriumi csoporttal dolgozott együtt, amikor kidolgozták ezt az új funkciót.

„Bár nincs egységes vélemény arról, hogy pontosan mennyi képernyőidő számít "túl soknak", valamint arról is megy a vita, hogy a képernyő előtt töltött időnek milyenek az általános hatásai, tudomásul vettük azt, hogy a tinédzsereket támogatnunk kell abban, hogy biztonságos keretek között fedezzék fel az online világot - írta Keenan egy blogbejegyzésében.

A TikTok egyik vezető személye megemlítette, hogy hiába zárja ki magát a fiatal abból, hogy 60 percnél elsötétüljön a képernyő, azért nem ennyire egyszerű lerázni az egészség megőrzéséért tett törekvéseket. A 100. perc után az alkalmazás kéri arra a felhasználót, hogy állítson be ő maga egy napi felső határt a képernyőidőre. Az app használatát tehát továbbra is a fiatalok irányítják, de minden lehetőséget eléjük tol a rendszer arra vonatkozóan, hogy megfelelően tudják menedzselni a TikTokozásra fordított szabadidejüket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!