Minden, amit a Diablo 4 bétáról már tudni lehet!

Minden, amit a Diablo 4 bétáról már tudni lehet!

Márciusban két részletben is tesztelhetjük az új Diablót.

Néhány napja a Blizzard közzétette a Diablo IV hamarosan érkező bétájának gépigényét (Xbox Series X|S-en, Xbox One-on, PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en is elérhető, csak nekik ezzel nem kell foglalkozni), és elárulta, mire is számíthatnak a lelkes tesztelők. Két hétvégén zajlanak majd a tesztek, az első március 17 és 19 között. Ez első alkalom korai hozzáférésnek minősül, így csak azok vehetnek részt rajta, akik előrendelték a játékot. A második már nyílt lesz, tehát mindenki részt vehet rajta, az elsőhöz képest egy héttel később, március 24. és 26. között kerül megrendezésre. A teljes játékhoz sajnos nem férünk majd hozzá, lássuk mire is számíthatunk a közelgő bétákon.

Ahogyan említettem, a második hétvége mindenki számára nyitott, beleértve az előrendelőket is. Így ez egy kis kedvcsinálónak is szolgál azok számára, akik már nagyon várják a sorozat negyedik részét.

Hol játszódik majd?

A Sanctuary azon területe, amely nyitva áll majd a bétatesztelők előtt, a Fractured Peaks lesz. Ez a régió messze keleten, a Dry Steppes közelében fekszik. A lore szerint a hegyvidéki terület lakói a hideg és az erős démoni aktivitás miatt nem mernek éjszaka kimozdulni. Sajnos ezen a területen kívül nem barangolhatunk, de ott játszódik a prológus és az első felvonás is, amit kivihetünk.

Mivel játszhatunk?

Az első hétvégén három class lesz elérhető: a Rogue, a Barbár és Sorcerer. A nyílt béta során csatlakozik hozzájuk a Necromancer és a Druida. A játékosok mindegyik karaktert annyit használhatják, amennyit csak akarják, de 25. szintre lesznek korlátozva. A szintkorlátozás után továbbra is lehet majd velük játszani, de tapasztalatot nem lehet majd szerezni. Éppen ezért a Blizzard azt javasolja, hogy a szintkorlátozás után készítsünk új karaktert. Összesen 10-et lehet majd létrehozni, viszont túlságosan ne szeressetek beléjük, a tesztek végén törlődnek és nem vihetőek át a végleges játékba. Tehát a teljes előrehaladásunk el fog veszni, ám már most kitapasztalhatjuk, mely class tetszik a legjobban. Persze a két hétvége között ez nem lesz igaz, szóval az előrendelőknek március 24-én nem kell majd a 0-ról kezdeniük a tesztelést. Lesz viszont olyan tartalom, amit tovább vihetünk majd: exkluzív jutalmakat kaphatunk, ha elérünk bizonyos mérföldköveket. Az első a Initial Casualty karaktercím, amit akkor nyerhetsz el, ha legalább egy karaktereddel eljutsz Kyovashadba. Az Early Voyager címet és a Beta Wolf Pack kozmetikai tárgyat azok kapják, akik bármelyik buildjükkel elérik a legalább 20. szintet.

Elérhető a többjátékos mód?

A D3-hoz és a Diablo II: Resurrectedhez hasonlóan a D4 is megtartja a többjátékos kooperatív módot. A bétában mind a couch co-op, mind az online mód elérhető, néhány kikötéssel. Ha az Early Access hétvégéjén couch kooperatív módot hozunk létre, csak az egyik játékosnak kell előrendelnie a játékot. A másiknak csak Battle.net profillal kell rendelkeznie. Minden felhasználónak érvényes BN-fiókhoz kell kapcsolódnia, ha konzolokon játszik. Az online négyjátékos kooperatív akcióhoz a társaságban mindenkinek rendelkeznie kell hozzáféréssel a bétához, ami azt jelenti, hogy egy kivétellel csak az előrendelő játékosok vehetnek részt a korábbi tesztidőszakban. Azok, akik már elkezdtek egy couch co-op játékot, csatlakozhatnak négyfős partikhoz, ahol két játékosnak van hely, függetlenül attól, hogy a negyedik játékosnak van-e korai hozzáférése.

A Diablo IV teljes megjelenése június 6-án várható. Az Early Access időszak június 2-án kezdődik azok számára, akik előrendelték az Ultimate vagy Digital Deluxe verziót.

Szeretnél nyerni Call of Duty: Modern Warfare 2-t? Akkor irány az Esport1 vadonatúj közösségi játéka!

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gamer szótár