A kábszeres aligátoron túl ezt az 5 Asylum alkotást tényleg érdemes megnézni!

A kábszeres aligátoron túl ezt az 5 Asylum alkotást tényleg érdemes megnézni!

Egyetlen műfaj sincs szinte biztonságban a The Asylum miatt, ugyanis ez a filmes stúdió gyakorlatilag mindenből leforgat egy saját verziót, de végén nem egy Oscar-díjas alkotásra, hanem inkább egy zs-kategóriás alkotásra lehet számítani.

Ez vált a védjegyükké, de az az igazság, hogy azért kedvelek sokan ezeket a produkciókat, mert a már annyira szar, hogy jó kategóriába esnek. Mindenkinek volt már szerintem szerencséje olyan filmhez, aminél fogta a fejét, de egy bizonyos fokig azért szórakoztatta is, ezért végignézte.

A The Asylum-ot David Michael Latt rendező és a Village Roadshow korábbi vezetői, David Rimawi és Sherri Strain alapították 1997-ben. Már a kezdetekben is a cég az alacsony költségvetésű filmek gyártására összpontosított, és általában horror műfajában igyekeztek valami „nagyot” alkotni. Nem volt könnyű dolguk egyébként, hiszen a konkurencia, például a Lions Gate Entertainment miatt alig találták meg piaci rést. Az első igazi áttörést a 2005-ös H. G. Wells, A világok háborúja című művének alacsony költségvetésű adaptációja jelentette, bár ez merész húzás volt, mert ugyanebben az évben mutatták be Steven Spielberg alkotását is. A Blockbuster Inc. viszont 100 ezer példányt rendelt a The Asylum adaptációjából, ami egészen elképesztően nagy megrendelésnek számított a cég életében, hiszen korábban ilyesmire nem nagyon volt példa, ezért Latt és Rimawi újragondolták üzleti modelljüket.

2007-től kezdve viszont egyre többször fordult elő a forgalmazóval, hogy csak szimplán a nagy stúdiók alkotásait másolják le. A Transmorphers című film például számos hasonlóságot mutat a Transformers című filmmel, amely két nappal a Transmorphers megjelenése után került a mozikba.

Latt akkor azt mondta:

„Nem próbálunk átverni. Csak szeretnénk elérni, hogy nézzék a filmjeimet. Mások is folyton csinálnak ehhez hasonló dolgokat, csak van, aki ezt finomabban tudja csinálni. Lehet, hogy egy másik stúdió is készít egy óriásrobotos filmet, ami némileg kapcsolódik a Transformers film megjelenéséhez, csak azt Robot Warsnak nevezik el. A miénk a Transmorphers lett.”

2009-ben David Rimawi, az Asylum producere egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a legtöbb Asylum film körülbelül három hónap után nullszaldós. Azt pedig talán még kevesebben tudták, hogy a The Asylum stúdiónak egészen 2022-ig kellett várnia az első mozis megjelenésére, tavaly a Top Gunner: Danger Zone című filmjüket hat moziban is játszották az Egyesült Államokban.

Legismertebb alkotásaik közé tartozik a Sharknado, amely új szintre emelte a cápatámadásokat és bár elsőre egy véres film látszatát kelti, igazából egy percig sem akarja komolyan venni magát, ezért inkább szórakoztató, semmit egy vérbeli horror. Mindenesetre olyannyira népszerűvé váltak ezzel, hogy további 5 rész követte még az elsőt, emellett olyan fantasztikus címeket köszönhetünk még nekik, mint a Kígyók a vonaton, a Kétfejű cápa, az Atlantic Rim, a Sharknado és a Zombik akváriuma. Természetesen nem csak ebben a műfajban alkottak, és meglepő módon több olyan filmet is tető alá hoztak, amelyek egész jó értékeléseket kaptak az imdb-n. A Kokainmedve nagy népszerűségét is meglovagolták és ennek apropóján a nyáron már ki is adják a saját kábszeres vadállatukról szóló alkotásukat is. Ezek alapján pedig gondoltunk egy merészet és összeszedtük nektek az 5 legjobbra értékelt és legérdekesebb koncepció alapján elkészített Asylum filmeket – többek között még a Netflix is felkérte őket 1-1 projekt megvalósítására.

Kattints a képre a galériáért:



5. Milf - Dögös mamik célkeresztben: Egy csapat stréber főiskolás srác, akik nem tudnak kapcsolatot teremteni a velük egykorú lányokkal, felfedezik az idősebb nőket maguknak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!