Íme minden, amit a The Witcher 3. évadáról már tudni lehet

Íme minden, amit a The Witcher 3. évadáról már tudni lehet

A The Witcher élőszereplős adaptációja immáron a harmadik szezonjához közeledik és bár a Netflix eddigi legsikeresebb debütálását hozta magával, mégis szomorúan vesszük tudomásul Henry Cavill távozását a sorozatból.

Több információ is napvilágot látott 2022. októberében a miértekkel kapcsolatban, amikor végül bejelentette maga a színész is, hogy nem folytatja Geraltként, helyére pedig Liam Hemsworth-öt szerződtették. Ez tehát önmagában is kérdéseket vet fel, például hogy vajon meddig folytatódhat majd az új főszereplővel Geralt kalandja, hiszen nem lesz egyszerű az Acélembert pótolni a szériában.

Mindenesetre a második évad rengeteg rejtélyt és megválaszolatlan kérdést hagyott maga után, amelyekre remélhetőleg a folytatás válaszokat is szolgáltat a kiéhezett rajongók számára. A The Witcher 3. évadjáról egyébként már 2022. szeptembere óta tudunk, de igazából nem is volt kérdés, hogy a Netflix megújítja a sorozatot. A The Witcher a lengyel szerző, Andrzej Sapkowski népszerű fantasy-könyvei alapján készült el, és a könyvekhez hasonlóan a történet felépítése is évadonként változik. Bár az nem titok, hogy a készítők több ízben is megváltoztatták már a cselekményeket vagy a karaktereket a saját szájuk íze szerint, és ez többek között Cavillnek sem tetszett, ő egyértelműen közelebb szerette volna hozni a sorozatban látott karakterét a könyvekben megismert Geralthoz.

A Netflix egyelőre még nem jelentette be a The Witcher 3. évadjának hivatalos megjelenési dátumát, de úgy tűnik, hogy valószínűleg betartja eredeti ígéretét és 2023. nyarán (leghamarabb augusztus lehet valós időpont) már élvezhetjük a folytatást. Ahogy azt Lauren Hissrich, a The Witcher showrunnerje egy 2022 decemberi interjúban elárulta, a tervezett megjelenési dátumra még mindig sokat kell várni, hiszen körülbelül nyolc hónap, amíg teljesen elkészülnek a munkálatokkal és bemutathatják.

A főbb szereplők feltehetően újra feltűnnek majd a képernyőn, köztük utoljára Henry Cavill is Geralt bőrébe bújik a harmadik évadra. Rajta kívül biztosan számíthatunk Freya Allanre (Ciri), Anya Chalotra (Yennefer) és Joey Bateyre (Jaskier – Kökörcsin) is. Bár a csapat elhagyja Kaer Morhent, a kulcsfontosságú politikusok és varázslók biztosan visszatérnek – köztük Anna Shaffer (Triss), Graham McTavish (Djikstra) és Mahesh Jadu (Vilgefortz), akinek titkos történetére a harmadik évadban derül majd fény. A tündék mellékszála is kétségtelenül folytatódik, ezért Mimi Ndiweni (Fringilla) és Eamon Farren (Cahir) is visszatérhet. Nem kérdés tovább az sem, hogy Bart Edwards visszatér Emhyr/Duny/Fehér Láng szerepében, és bár a sorozat kisebb-nagyobb módon azért eltér a könyvektől, az biztosra vehető, hogy a harmadik évad egyik központi eleme továbbra is a lányát kereső Emhyr narratívája lesz majd.

A 3. évad Andrzej Sapkowski második Witcher Saga regényén, a Time of Contempt-en alapul, amelyben a Thanedd-sziget politikai intrikája nyílt puccsba torkollik, és Geralt is belekeveredik a dolgok sűrűjébe. Yennefer kísérletei, amelyekkel Cirit mágiára akarja tanítani, rosszul sülnek el, és ez végül ahhoz vezet, hogy Ciri elszakad a gyámjaitól. A Netflix hivatalos szinopszisa a várakozásoknak megfelelően megerősíti, hogy Geralt Cintrába bujkál, és Yennefer segítségével kénytelen elkerülnie a rá vadászó ellenségeket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!