Kezdődnek az IESF-válogatók – Jelentkezz, légy te is a Magyar CS:GO Válogatott játékosa!

Kezdődnek az IESF-válogatók – Jelentkezz, légy te is a Magyar CS:GO Válogatott játékosa!

Irány a FACEIT, máris lehet jelentkezni a válogatóverseny két nyílt selejtezőjére!

Magyarországot 2021. szeptembere óta, teljes jogú tagállamként a HUNESZ képviseli a Nemzetközi E-sport Szövetségben, így a HUNESZ idén is jogosult válogatott játékosokat és csapatokat delegálni az IESF eseményeire. Ennek értelmében számos játékban szurkolhatunk majd idén hazánk legjobbjainak, olyan sikercímekben, mint a CS:GO, a Dota2, a Tekken 7, az eFootball 2023 vagy a PUBG Mobile. Fontos változás azonban a tavalyi szezonhoz képest, hogy idén az Európa-bajnokság nem része a vb kvalifikációs rendszerének. Helyette az IESF saját szervezésű kvalifikációs bajnokságokat rendez a különböző régiókban, ezen selejtezők győztesei lesznek aztán jogosultak a vb-részvételre.

Persze, hogy nem marad ki a részt vevő játékok listájából a CS:GO! Sőt, immár a válogatóverseny nyílt selejtezőit is kiírta a Magyar E-sport Szövetség. Két nyílt selejtezővel kezdődik az utatok, ha Magyarországot akarjátok képviselni a világ egyik legnagyobb eseményén. A nemzeti CS:GO-válogatók után már az IESF regionális selejtezője lesz a célotok, aztán pedig irány a nagyszínpad és a 2023-as vb, amit 500 ezer dolláros összdíjazással, Romániában, Jászvásáron tartanak, augusztus vége és szeptember eleje között.

Pár hete a HUNESZ alelnökével, Kis Balázzsal beszélgettünk, aki részletesen is mesélt arról, honnan indult, miként működik és merre tart a Magyar E-sport Válogatott.

A Magyar CS:GO Válogatott selejtezőinek legfontosabb információi

  • Első nyílt nemzeti CS:GO-válogató: 2023.03.12. - JELENTKEZEM
  • Második nyílt nemzeti CS:GO-válogató: 2023.03.19. - JELENTKEZEM
  • Zárt nemzeti CS:GO-válogató: 2023.03.27-28.
  • A válogató versenyekre kizárólag olyan játékosok nevezhetnek, akik bizonyíthatóan magyar állampolgársággal rendelkeznek.
  • A válogató versenyekre kizárólag 16. életévüket betöltött játékosok nevezhetnek.
  • A 16-18 életév közötti játékosoknak szülői engedélyt kell eljuttatniuk az info@hunesz.hu címre.
  • A teljes szabályzatot keresd a HUNESZ megfelelő dokumentumában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!