Élőben nézheted az idei Oscar gálát a Disney+ jóvoltából

Élőben nézheted az idei Oscar gálát a Disney+ jóvoltából

Kizárólag ezen a felületen lehet majd követni hazánkban a legrangosabb filmeket és művészeket díjazó ceremóniáját.

Ha március, akkor a filmek és sorozatok kedvelői alighanem egyre inkább az Oscar-gálára szegezik a tekintetüket, hiszen itt dől majd el, hogy kik kapják meg a kis szobrocskát 2023-ban. A jelöltek és a győztesek mellett egyébként már ez a show már jóval többet kínál, hiszen például tavaly Will Smith pofonja volt az este csattanója. Emellett itt tényleg megjelenik Hollywood színe-java és egy fantasztikus esemény keretein belül ünneplik meg a rajongókkal együtt a tavalyi alkotások legjobbjait. A győzetesekről a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia dönt majd végül, amely a filmművészetben dolgozó több mint 10 000 elismert művész, filmkészítő és vezető szakember globális közössége. Amellett, hogy az Oscar-díjjal elismeri a filmkészítés kiválóságait, az Akadémia számos olyan kezdeményezést támogat, amelyek a filmművészet és a filmtudomány népszerűsítésére irányulnak, beleértve a nyilvános programokat, vetítéseket, kiadványokat, oktatási tevékenységet, kiállításokat és sok mást.

A 95. Oscar-díjátadót kizárólag a Disney+ közvetíti élőben Magyarországon március 12-én 23:30-kor. Az idei gála házigazdája Jimmy Kimmel, aki harmadik alkalommal tér vissza ebben a szerepben. Az idei díjátadó gála is rendkívül izgalmasnak és szórakoztatónak ígérkezik, a szervezők pedig folyamatosan jelentik be a műsorhoz csatlakozó tehetségeket.

A tervek szerint a szupersztár Rihanna is fellép és előadja a Marvel Studios „Fekete Párduc" című filmjéből az Oscar-jelölt „Lift Me Up" című dalt. A „Minden, mindenhol, mindenkor" című filmből, az Oscar-jelölt „This Is A Life" című dalt David Byrne Oscar-díjas tehetség, Stephanie Hsu Oscar-jelölt színész és a Son Lux zenésztrió mutatják be.

Hallható lesz ezeken túl Sofia Carson színésznő és énekesnő Diane Warren dalszerző kíséretében a szintén Oscar-díjra jelölt „Applause" című dal, a „Tell It like a Woman" című filmből. Rahul Sipligunj és Kaala Bhairava énekesek pedig most először debütálnak az Oscar-gálán az „RRR" című filmdráma Oscar-díjra jelölt „Naatu Naatu" című zenéjével.

A 95. Oscar-díj jelöltjeinek teljes listáját egyébként egy korábbi cikkünkben találjátok meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!