Hivatalos: új támogatóval vág neki a tavasznak az Excel

Hivatalos: új támogatóval vág neki a tavasznak az Excel

Az új támogató mellett egy új edzővel is gyarapodott az Excel Esports.

Szombaton veszi kezdetét a 2023-as League of Legends EMEA Championship tavaszi alapszakasza! Ismét 10 csapatnak szurkolhatunk, amelyek közül a legjobb 8 a Group Stage-be, majd a legjobb 4 a Playoffba jut tovább!

Bár a legtöbb csapatnak megadatott az, hogy 3 hétnél többe játsszon, a Fnatic és az Excel Esports nem szerzett elég győzelmet ahhoz, hogy továbbjussanak a csoportkörbe. Ebből kifolyólag mindkét csapat változtatott a felállásán: a Fnatic egy új támogatót és egy új edzőt igazolt – ahogy az Excel is, március nyolcadikán pedig hivatalossá vált a csere: Raphael "Targamas" Crabbé-t Dino "LIMIT" Tot váltja, a csapat új vezető edzője pedig Jonas "Hidon" Vraa lesz.

LIMIT neve mindenkinek ismerős lehet, hisz a horvát játékos több, mint 3 évet játszott az LEC-ben. A pályafutását az SK Gaming alsó ösvényén kezdte, majd részt vett a híres Schalke Miracle runban 2021 tavaszán. A 25 éves támogató maradt a Team BDS-nél is, amikor a svájci szervezet megvásárolta a Schalke 04 LEC-helyét, azonban nyáron márt Norbert "Erdote" Nowak kezdett Matthew "xMatty" Coombs mellett. A szezon végére még is visszahívták LIMIT-et, akivel kicsit javult a BDS teljesítménye – ehhez képest mégsem talált csapatot a Winter Splitre. Most viszont megkapta ezt az esélyt, remélhetőleg élni is tud vele, és hasonló hatást vált ki az Excelnél, mint tavaly a BDS-nél.

Hidon egy kicsit kevésbé tapasztalt, mint LIMIT: a dán edző egy darabig kisebb csapatok dzsungeleseként vett részt az európai League of Legendsben, 2020-ban viszont végleg szögre akasztotta az egeret és a billentyűzetet. Olyan ERL-csapatokat edzett, mint a Guarp Gaming, a Dusty vagy a Ruddy Esports, ezutóbbival pedig 3. helyen zárta a 2023-as NLC Springet. Remélhetőleg az LEC nem lesz neki túl nagy falat, mind például a Fnatic nemrég menesztett edzőjének, aki hasonló háttérel rendelkezett.

Az Excel Esportsnak gyakorlatilag csak feljebb van, miután egy sztárokkal és veteránokkal tűzdelt csapattal képesek voltak mindössze 1 győzelmet gyűjteni, és utolsó helyen zárni az LEC Winter Splitet. Az LEC Spring Split szombaton veszi kezdetét, és már hatkor, az első meccsen megnézhetjük az Excel Esports új felállását, amikor összecsapnak a Fnatickal! A mérkőzést a szokásos helyeken, tehát az Esport1 YouTube-on, az esport2TV Twitch-csatornán, a lolesports.comon és az Esport1 oldalán követhetitek!

Kövess Minket!



Szerintetek hányadik helyen zár az Excel tavasszal?

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.