Túlzásba vitte a lelkesedést Henry Cavill a The Witcherben?

Túlzásba vitte a lelkesedést Henry Cavill a The Witcherben?

Pedig pont ez az elszántság tette tökéletessé a szerepre.

Meg kell hagyni, Henry Cavill alakítását Geraltként a kritikusok és a rajongók is hatalmas elismeréssel fogadták – persze nyilván nem volt mindenki elájulva tőle –, de gyorsan kiderült miért illett hozzá ennyire ez a szerep. Imádja Andrzej Sapkowski The Witcher könyveit. Ezekből táplálkozott és igyekezett minél inkább hű maradni az eddig megismert karakterhez. Meg egy ideje már azt is tudjuk, hogy Cavill hatalmas rajongója a videojátékoknak. Mindezek ellenére a második évadot követően kiderült, hogy ugyan a harmadik évadban még benne lesz, utána viszont elköszön Gerálttól és átadja a stafétát Liam Hemsworthnek.

Pedig általában az elkötelezettségének és munkamoráljának köszönhetően sok rendező szeret a brit színésszel együtt dolgozni. Ám kiderült, hogy Henry Cavill nem akart volna kimaradni The Witcherből, ezért folyamatosan találkozót szeretett volna a sorozat showrunnerjével, Lauren Schmidt Hissrichkellel. Amikor bejelentették, hogy zöld utat kapott a The Witcher videojáték-adaptációja, a színész azonnal értesítette az ügynökeit, hogy hozzák őt össze Lauren Schmidt Hissrich-kel, mert mindenképp Geralt bőrébe szeretne bújni. Nem igazán vált be ez a terv, mert egyre-másra utasította el a színész ügynökeit a showrunner, mert akkor még nem volt kész a tévésorozat forgatókönyvével. Többszöri próbálkozás után a műsor készítője végül leült beszélgetni Cavillel, mivel már nagyon idegesítő volt számára a színész viselkedése, majd gyorsan közölte vele, hogy be kell fejeznie a széria forgatókönyvét.

Hissrich a következő hónapokban nagyjából elkészült a szkripttel, ezt követően pedig 206 színészt hallgatott meg a főszerepre. Ahogy tovább dolgozott a forgatókönyvön, rájött, hogy Henry Cavill a megfelelő ember a szerepre, mert jól ismerte a forrásanyagot. A Vulture-nak adott interjújában Cavil egyébként megerősítette, hogy valóban sürgette ügynökeit, hogy szerezzék meg neki a szerepet, mivel nem akart lemaradni a sorozatról.

„Nem hagytam volna azt, hogy anélkül induljon el a show, hogy én mindent beleadnék.”

Nyilvánvaló volt, hogy a színész számára ez volt az egyik legfontosabb szerep eddigi karrierjébe, és nem csak alaposan megedződött, hogy elérje a szükséges fizikumot, de még a kardforgató képességét is fejlesztette, ahelyett, hogy dublőrt használt volna a harci jelenetekhez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!