DC's Justice League: Cosmic Chaos teszt – Kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

DC's Justice League: Cosmic Chaos teszt – Kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Újra gyereknek érezhetjük magunkat az Outright Games újdonságát játszva, melyben Supermannel, Batmannel és Wonder Womannel harcolunk Mr. Mxyzptlk manó uralma ellen.

Az Igazság Ligája éppen gyanútlanul grillezik és sörözget Happy Harbour kertvárosában, amikor megjelenik a gonosz, de meglehetősen jó humorral megáldott Mr. Mxyzptlk és egy pillanat alatt elrontja a bulit. Elfoglalja a várost frissen teremtett halszörnyeivel és kinevezi magát polgármesternek, miközben Starro is feltűnik és csillagjai magával ragadják Zöld Lámpást, Flasht és Aquamant is.

Mint már említettem, a játék elsősorban gyerekeknek szól, így egy elég könnyen tanulható harcrendszer és képességfát kapunk minden egyes hőshöz, akik között egy gombnyomással, harc közben is bármikor válthatunk. Mindhárom karakternek az alaptámadásokon kívül egy távoli-, egy- speciális és egy ultimate képessége, melyeket az ellenfelek legyőzése után szerzett javakból fejleszthetünk és cserélhetünk. Hozzáteszem, nekem Batman képességei feküdtek a legjobban, aki könnyen távolról is le tudja győzni az ellenfeleket, így a legtöbb esetben csak egy speciális képesség vagy ulti használatáért hívtam harcba Supermant és Wonder Womant. De az is lehet, hogy a normal nehézségi szint felett már nagyobb szükség lenne a dinamikusabb váltásokra.

A szépen, meseszerűen megalkotott városka szinte minden szegletében találkozunk halszörnyekkel, akik újra és újra megjelennek, így a harc egy kicsit monotonná válik egy idő után, de ha megunjuk, egyszerűen kikerülhetjük őket és haladhatunk a küldetésekkel. Rendelkezésünkre áll fast travel funkció is, én azonban ezt nem használtam, mert szórakoztató az utcákat szelni autóval és gördeszkával is, emellett Superman repül, Wonder Woman a lasszóján leng, míg Batman is a levegőben siklik, így gyorsan el tudunk jutni bárhová Happy Harbourban. Sőt, rengeteg házban, háztetőn találunk képregény lapokat, amiket skinekre válthatunk be, így érdemes is alaposan körbejárni a várost.

A játék teljesítményével PC-n semmi gond nem volt, gyorsan töltött, egyedül a textúrák "alkalmazkodtak furcsán" időnként a kamera forgatásánál, de ezen kívül nem találtam negatívumot. A küldetések minősége eléggé eltérő, vannak nagyon ötletesre és kevésbé szórakoztatóra sikerültek is, de a karakterek folyamatosan ugratják egymást, így mindig van min mosolyogni, bárhol is járunk éppen. A főhadiszálláson Cyborg folyamatosan új feladatokkal vár minket, köztük a Starro által elrabolt hősök megmentésével, vagy épp egy újabb, Mr. Mxyzptlk hatalma ellen irányuló akcióval. Sőt, a manó is bármikor vendégül lát minket egy jó kis vetélkedőre a városházán, vagy akár Árész arénájában is komoly harcot folytathatunk jobb felszerelés reményében.

Összességében egy remek, szórakoztató belépő játékot kapunk a nyílt világú alkotások világába, amit ha felnőtt fejjel túl könnyűnek találnánk, bármikor feljebb válthatjuk a nehézséget, így mindenki megtalálhatja a kihívást benne. Az sem baj, ha nem mozgunk otthonosan a képregények vagy a filmek világában, ugyanis a párbeszédekből minden alapinformáció kiderül a gonoszokról és az Igazság Ligájának tagjairól is. Annak ellenére, hogy elsősorban tényleg a gyerekeket célozza a játék, a töltőképernyőkön és a párbeszédekben elhintett poénok és a régi képregények megjelenése az old school DC-rajongóknak is kedveskednek, így nekik is érdemes kipróbálni az alkotást. A lokális co-op módnak köszönhetően pedig akár ketten is elláthatjuk a gonosz baját, bár ezt Instant Actionként nevezték el a fejlesztők, sztorival és küldetésekkel sajnos nem találkozhatunk ebben a menüpontban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!