CoD: A Toronto Ultra a CDL Major 3 bajnokcsapata!

CoD: A Toronto Ultra a CDL Major 3 bajnokcsapata!

A Toronto Ultra 2021-ben nyert utoljára CDL Majort, viszont most megtört a jég!

Ma hajnalban ért véget az OpTic Texas által rendezett 2023-as Call of Duty League Major 3, melynek döntőjében a házigazdák és a Toronto Ultra küzdöttek meg egymással! Bár az OpTic az alsó ágon küzdötte fel magát a döntőbe, sajnos a célegyenesben állították meg őket, ugyanis az Észak királyái sem a döntőben, sem előtte nem találtak legyőzőre.

A Toronto Ultra útja nem volt túl nehéz, vagyis inkább arról van szó, hogy Thomas "Scrappy" Ernst és társai eszméletlenül jól játszottak. Miután 3-2-es mérleggel harmadik helyen zárták a selejtezőket, a Major első fordulójában 3-1-re verték a New York Sublinerst – ami majdnem 3-0 volt, mindössze 4 pont választotta el az Ultra csapatát attól, hogy az első Hardpointot is behúzza. A második fordulóban a Boston Breach ellen már nem tudtak olyan simán nyerni, de 3-2-re a CDL legújabb csapatát is megverték. A döntőbe jutáshoz a legendás Atlanta FaZe ellen játszottak, ám az első Hardpointot leszámítva nem volt különösebb problémájuk a profi Call of Duty legeredményesebb csapatával szemben.

Az OpTic Texas ezzel szemben egy hosszú és viszontagságos utat járt be a döntőig. Mivel a kvalikon hetedik helyen zártak, így a felső ágon kezdték a Majort, ahol viszont rögtön jött egy 0-3-as pofon a Boston Breachtől. Azonban ez nem állította meg Brandon "Dashy" Otelléket, akik az alsó ágon veretlenül jutottak el a fináléig. A London Royal Ravens elleni 3-2 után a Florida Mutineerst és a Seattle Surge négyesét is könnyedén megverték, mindössze 1-1 Control kört bukva, majd a negyedik körben revansot tudtak venni a Breach játékosain is. A final boss előtti final boss az OpTicnak is a FaZe volt, ám Chris "Simp" Lehrék úgy látszik elfáradtak a Major III végére, ugyanis a texasi csapat ellen is csak egy pályát tudtak megnyerni.

Végre eljött a döntő pillanata, a Green Wall (vagyis az OpTic Texas rajongói) pedig joggal gondolhatták azt, hogy a 2022-es Stage 1 Major után újabb trófeát vihet haza kedvenc csapatuk: az OpTic ugyanis 9 Hardpointot nyert meg zsinórban az alsó ágon, a CDL szettek pedig mindig ezzel a játékmóddal kezdődnek. Azonban a Toronto Ultra 250-152-re nyerte az első derbit, így az OpTicnak volt mitől tartania. Ettől függetlenül Anthony "Shotzzy" Cuevas-Castroék megnyerték a második és harmadik meccset, így mindössze 2 győzelem választotta el őket attól, hogy ők legyenek a Call of Duty League 2023 Major 3 bajnokai. Az Ultra azonban foggal-körömmel küzdött a vereség ellen: egy lendületes Hardpointtal kiegyenlítettek, majd a Major egyik legszorosabb Search&Destroyával átvették a vezetést, és El Asilon, a széria második Control meccsén le is zárták az egészet, így összességében 4-2-re verték az OpTicot a saját házukban.

Így a Toronto Ultra győzelmével ért véget az idei 3. CDL Major. Az Észak királyai már 2021 óta nem nyertek Majort, ezzel a trófeával viszont visszakerültek a legjobb csapatok közé. A kérdés csak az, hogy meg tudják-e védeni a címüket a nemsokára induló CDL Stage 4 Majorön?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Te kinek szurkolsz a Call of Duty League-ben?